Pomalu ale jistě se voliči nechávají slyšet, i Dalai Lama řekl že samo se to nevyřeší

Ať už je to Marine Le Pen, Argentina či Venezuela, v USA je zase populární tlučhuba Trump, jen když si notuje s lidmi co mají dost levicové politiky. Nastává období znechucení z levice, v Evropě z přijímání kanonfutru pro islám.

Dalai lama po pařížských útocích upozornil že tohle si zavinili lidé, a ti to budou muset vyřešit, spoléhat na boha je bláhové. Tak lidé alespoň volí kohokoliv kdo slíbí že s tím něco udělá, i když to nebude snadné. Ono je krásné slibovat blahobyt na příděl, ať už Argentincům nebo Venezoláncům, ale poté co seberou majetek bohatým, pak jsou chudí všichni, akorát papaláši zbohatnou s nevídanou rychlostí.

Nejsem první ani jediný který říká že mezi migranty je setsakra málo uprchlíků, ale že většina jde jen za snadným živobytím který jim někdo nasliboval. A jdou tvrdě. Ten někdo kdo za tím je, nevím kdo to je, mohu se leda domnívat,- třeba to jsou Saúdové, a možná i jiní. Svatá válka islámu začala islámem, a s intervaly trvá dodnes, dnes na to zase mají. 

Tohle není migrace jako už před lety, toto je řízené stěhování národů, někdo využil slabosti evropských lídrů v čele s tvrdohlavou Merkel, která nechce přiznat že to pohnojila její výzvou - přijďte všichni - a roztrhl se pytel. Není divu že se zase naopak Trump nechal slyšet že muslimové nás povětšinou nenávidí, a bylo by na čase je do země nebrat. 

Začínají praskat nervy, podle bulváru prý jeden uprchlík zaútočil na policisty v německém vlaku, když po něm chtěli papíry. Volal prý Allahu Akbar, i když možná to byl jen zkrat. Prostě tohle uprchlíci nečekali, oni si opravdu mysleli že dostanou slušné ubytování a slušnou podporu. A teď tohle. Je jen otázka času kolik z nich se zradikalizuje až to bude neúnosné pro obě strany. A přesto že zima přichází, uprchlíci také. Teď co s nima když i Rakousko staví plot, pardon, stavební opatření. Norsko daruje tisíce dolarů jen když půjdou pryč.

Co se stane s těmi co zůstanou v Řecku? Jak Řecko zabrání přílivu migrantů, když po nich nemohou střílet nebo potápět lodě? Nebo ve Středomoří? Doufám že tu neochotu evropských lídrů na ochranu schengenských hranic tak jak zákon káže, doslova, s pohraničníky a vojáky, jim voliči pěkně spočítají. Jinde už to politikům dávají alespoň trochu sežrat. Ale jak dál? Nechat v čele Merkel, Hollandeho, v USA Hillary? Nebo změnu, ať už je jakákoliv?

Autor: Milan Zavala | úterý 8.12.2015 4:30 | karma článku: 40,46 | přečteno: 1487x