Pokud se Sýrie uklidní, přestanou proudit migranti do EU?

Vypadá to že díky ruské intervenci se to začíná uklidňovat. Západ musel také trochu pomoct, tentokrát ne rebelům, to už by moc řvalo. Ale pochybuji že dosavadní vlády něco s tím opravdu udělají. Valí se to znovu do Itálie, a to ze

zemí kde válka není.Cestovka Frontex je loví z moře a dodává do EU.  Ono to s těmi uprchlíky ze Sýrie nebo Iráku také nebylo tak horké, viz ty nebohé křesťany které Češi tak vítali. Teď jen doufat že je opravdu vrátí do Iráku.

Ale je zajímavé jak se svět najednou raduje z osvobození Palmýry, nebo jiných oblastí a jak se  lidé vracejí, a z Asadova vojska se najednou stalo zase syrské vojsko, Asad býval vrahoun, ostatní bojovali za svobodu a demokracii, nějak se to ...tak nějak, ehm.....zvrtlo. A Rusko tam šlo nastolit vrahouna, prý to bylo nějak špatně. A to říkám pokorně, protože Putina vůbec nemusím. Ale Obamu také ne.

Asi jako se zvrtává každým dnem ta sluníčková báchorka o hodných muslimech, kteří utíkají zachránit holé životy, a pak si stěžují že nedostávají ten luxus který si od Evropanů slibovali. Takže pokud se Asad zase zmocní moci, není vůbec jediný důvod proč nezastavit ty mohutné nájezdy do EU. Kecy o tom že budou vydělávat na vaše penze je hovadina. To nejsou Vietnamci ani Ukrajinci.

Ono totiž je rozčarování na obou stranách. Zde chudák migrant se ptá kde jsou ty tisíce eur, a kde jsou vítači aby ho obejmuli.

A slunčata se ptají kde asi udělali chybu. Smutné je že i každý hospodský jouda to věděl už od začátku.

 

Autor: Milan Zavala | neděle 3.4.2016 18:57 | karma článku: 38,17 | přečteno: 1596x