O uprchlíky bude vzorně postaráno, slibuje Česko, zatímco Merkel už řekla - neuneseme to všechno a šup domů

sice se ještě uvidi jestli to splní. Nemůžu mluvit za všechny české uprchlíky a jak dalece o ně bylo postráno, uvítal bych jejich vzpomínky na to co všechno pro ně jinde udělali. Já si práci shaněl sám, leckdy mi pomohli známí 

radou, Rakušáci se ke mě chovali solidárně, měl jsem štěstí. Neživili mě, nedali opravený byt nebo pokoj, ne zadara, neuklízeli po mě, a ani by mě ve snu nenapadlo že by měli. Tu šanci odfrčet kam to půjde mi dali a bylo to od nich hezké. 

Na západ od Česka už je tolik přistěhovalců, pracovní místa nepadají z nebe, a uživit ty co práci nemají jde, ale nejde to dělat donekonečna, a ne stále více lidí. Už i Merkelová sice utěšovala plačící Palestinku, ale realita klepe na dveře. Ono stačí ty trable s Řeckem, a kdoví jestli ne i s Itálií. Natažených ruk je háfo, a dávat do nich nejde na věky, hlavně proto že těch ruk je stále více. 

Česko bylo do dneška ušetřeno, celkem neznámá země, a to některé mrzelo, tak se starají tuto ne-pověst změnit. Bude se brát, jen pár lidí, ale ono se to rozkřikne, dostanou opravené byty, stát se postará o živobytí, práci najde za vás. Nevím jaké práce je čekají, doufám že to jsou práce co možná Češi nechtějí. Velká nezaměstnanost zatím Česku nehrozí, není to kritické, a pár uprchlíků nic neznamená, ale na Evropu se valí lidská lavina, a časem se ani Česku nevyhne.

Co potom? Když ani bohaté Německo to nezvládá, už tím že ani nestačí kontrolovat uprchlíky, už někdy ani neodbírají otisky prstů, neví se pořádně kdo nebo co jsou zač. Práce ani tam nepadá z nebe. Prachy na dávky a podpory také ne, neexistuje totiž majetek který by nešel prohospodařit. Řecko je přímo toho ukázka. Nebylo by na čase s tím přestat?

Zrovna koukám - Donald Trump, takový americký Okamůra, má velkou popularitu čili i šanci se stát americkým presidentem. Sice je to opatrný populista, ví na koho si může dovolit, ale přece jen přestává s politickou korektností. Z čehož je vidět jak moc už to lidi nasírá. Já bych sice raději viděl v Bílém Domě Teda Cruze, je schopnější politik, ale uvidíme. Politicky korektní multikulturalismus už se přejedl, a svět z toho dostal bolení břicha. Uvidíme jestli se EU také probudí ještě než bude pozdě.

Autor: Milan Zavala | pátek 17.7.2015 18:32 | karma článku: 37,79 | přečteno: 1727x