Nová definice rasismu a xenofobie

Přepisují se definice rasismu, teda podle toho co si lze přečíst v některých novinách. Problémy s Romy, tentokrát v Sheffieldu v Británii jsou popisovány různě. Lidé se v tomto městě, řekneme-li to britsky, znepokojili, přeloženo do jadrné češtini, se dožrali. A to tak že si zorganizovali občanské hlídky, a primátor se obává že jestli policie nezjedná pořádek, může dojít k nepříjemnostem mezi obyvateli a Romy.

 

Podle toho co se píše v levicovém a multikulti The Guardianu, tak je nespravedlivé mít cokoliv proti Romům, jelikož jsou chudí. To že se proti nim ohradili nejenom běloši, ale i jiné, nebělošské skupiny, proti jejich drzému chování a obtěžování, sice ukazovalo na to že je za vlasy přitažené mluvit o rasismu, tak Guardian předefinoval slovo rasismus. Je to prostě skupina vlivných a bohatých lidí proti chudým. A je to.

Colin Barton, vlastník prodejny chipsů, který vede se svou manželkou ze Sri Lanky - asi těžko obvinitelný z rasismu, já bych doplnil že ani ho nejde označit za pracháče - je  jeden z těch co si stěžovali na drobné krádeže, neurvalé chování Romů, a nahlásil jednoho mladíka že mu nabídl mimino za 250 liber, zatímco rodiče čekali venku. Když viděl jeho zděšení, odkvapil. The Guardian ho označuje tak jako tak za rasistu.

Ale bohužel není sám, bez ohledu na rasu se obyvatelé Sheffieldu pozastavují nad tim že se Romům dáva ubytováni zadarmo a jídlo, a ti si pak  užívají v hernách. To že chlastají na ulici by jim asi ještě odpustili, ale ze pak tamtéž močí a kadí aniž by se obtěžovali na toaletu už je jiná. Aby toho nebylo málo, ještě otevřeně přiznávají proč si zvolili Británii k životu, prý dostávají skoro 5x více nežli doma, kde pobírali něco okolo 100 liber týdně, zatímco štědří Britové jim dávají 500. To jde těžko odmítnout, že? 

A levice mluví o tom že tato planeta patří všem a máme právo žít kde se nám zachce, státy nemají právo nikoho odmítnout. Možná, ale také nemají povinnost někoho živit. Jenže je to ještě trochu komplikovanější, kdybychom připustili že mám právo žit kde se mi zamane, tak se pak můžu rovnou přistěhovat komukoliv do domu, je to přece také místo jako kterékoliv jiné. To by se ale nelíbilo ani těm co toto propagují, kdybych je vzal za slovo a objevil se jim v obýváku.

Obavy že možná zanedlouho i Británie udělá to co Francie, jsou oprávněné. Počítá se s tím že příjdou další, a ve velkém. Takže i flegmatickým Britům dochází trpělivost. Jo, kde jsou ty doby kdy rozdávali knížecí rady Čechům a bájili o tom jak bůhvíproč Češi nejsou tolerantní k jiné barvě kůže, i dnes si rýpli že Češi posílají Romy do zvláštních škol, že ted v Sheffieldu je neposílají do škol vůbec, je jaksi záhada.

A jelikož definice není díky těmto problémům už použitelná, tak ted bude rasista ten který se ohradí proti někomu kdo je chudý, i když je jedno proč je chudý, ale co pak když se někdo ohradí, dejme tomu, proti fanatickým muslimům, kteří jsou někdy dokonce velmi bohatí? To pak bude také rasismus a xenofobie, nebo bude platit to staré pravidlo?

Tady malá ukázka toho že se snadno dávají rady jak se na to má jít správně, ale když se to objeví doma, tam kde se toleruje jinakost, a ještě se i štědře odměnuje, což vede k tomu že se někteří budou snažit toho zneužít, tak se najednou otočí.  Anglánům tu dochází trpělivost, a vyhání je. A všimněte si jak některé cikánky mají na hlavě šátek po muslimsém způsobu, jelikož tak chodí žebrat, a počítají s tím že muslimky nikdo vyhánět nebude. Bývalo o tom delší video na Youtube, ale už není k mání.

 

Autor: Milan Zavala | úterý 19.11.2013 18:07 | karma článku: 30,44 | přečteno: 1900x