Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mexiko, inmigrace a pátá kolona, dnes i ta muslimská

Nic nového, Mexiko je rozlehlá země, což láká, a má spoustu bohatství. I český a uherský korunní princ Maxmillián I se nechal zlákat. Byl nejen vyzván mexickou delegací, ale hodně panovníků ho k tomu v Evropě vyzývala, lepší když se země přimkne k Evropě nežli k USA.

Sice se mu to zvrtlo, ne že by na něj vzpomínali v Mexiku jen ve zlém, to ne, chtěl dělat dobro, Juárez také není všemi zbožnován, i když ve světle dnešní doby si říkám že dobře že to vyhrál Juárez, Max chtěl už zavádět tenkrát multikulturalismus, zatímco Juárez, sám indián který v dětství mluvil jen řečí zapoteca, dal přednost tavícímu hrnci, v Mexiku budou jen Mexičané a bude se mluvit španělsky, jeden stát jeden národ. Když se mohl on jako indián přizpůsobit, mohou všichni, a všichni jsou lidé. Podporoval inmigraci odkudkoliv, měli tu zoufale málo lidí, a do Mexika i dnes stále proudí přistěhovalci, i když to není vidět, opravdu se roztaví. Všechna náboženství jsou od té doby tolerována, a bez problémů.

No a Juárez měl zato že Mexiko má blíže ke Státům nežli Evropě, a od té doby si Mexiko takto našláplo, i když s intervaly. Za první světové války se Německo tady činilo, zuřila tu revoluce kterou nadšeně podporovali, Pancho Villa dostával od Němců zbraně a peníze, aby měli Američané plně ruce na jižní hranici, proto za ně musel odvést činy, musel bombardovat Americké území, dělal to neslaně nemastně, poslal letadla s pár bombama a hodili to na pár rančů. Nicméně potyčky s mexickými rebely nebyly nic moc, tak se USA mohly soustředit a jít do Evropy když si už s tou velkou válkou nevěděla rady.

Za nacistů to bylo zajímavější. Mexiko má velké zásoby ropy a jiných surovin, které potřebovalo jak Německo tak Japonsko. Podle historiků byla země zaplavená nacistickými špiony. Lázaro Cárdenas, mexický president v letech 1934 - 40, dostal ponouknutí, a hodně lidí tu věří že i velké prachy od Hitlera, a znárodnil ropný průmysl, do té doby většinově patřil Mexičanům, Holandanům a Angličanům. A ropa tak  proudila do Německa, a do Japonska. Poté ale byl vystřídám presidentem Manuel Ávila, a vše se změnilo, Mexiko přestalo být v konfliktu neutrální, a přidalo se proti nacistickému Německu. Tedy dobře že se to znárodnilo, poté co Hitler obsadil Holandsko, ropa by byla de facto jeho.

Za studené války se zase sovětští špioni angažovali ve velkém, inu ta prakticky nehlídaná hranice láká, a jiné věci také. Mimo známé aféry jako Lev Trocký, mnoho věci není známo, například to že Mexiko zásobovalo Kubu jak ropou, léky a jídlem, nikoliv na truc Američanům, ale byla dohoda, my vám dáme co nemáte, a vy nebudete exportovat vaši revoluci. Tak se také stalo, jinde se slavně pořádaly všelijaké guerillas, ale nikoliv tady, leda na oko, všichni tito zdejší tzv. guerrilleros zde byli a jsou jen mucholapky, pro mexickou - a já si myslím že i americkou - vládu.

Dnes to není jiné. Přidali se i muslimové. Ne že by z toho byli tady odvázaní, snaží se to zmírnovat jak to jen jde. Snad už je to jedný stát v Americe kde nejsou opravdové mešity, leda modlitebny, v barabiznách, i když se Arabské státy snaží místní autority všelijak získat k tomu že jim postaví parádní muslimská centra, školy a mešity, nechtějí na to tady slyšet, ne proto že by to byli velcí katolíci, spíše je to striktně sekulární stát, a tak chtějí aby to zůstalo.

A mají proč ne. V roce 1997 Aureliano Perez Yruela z Andaluzie, založil velkou muslimskou komunitu i s  madrasou tady v horách, ve státu Chiapas, dostal se tak do křížku s místními protože si to postavil bez jejich souhlasu, chtěl měnit jejich způsob života,  připravoval mexické konvertity na boj, dostával peníze na to jak od Arabů tak z Malásie, dostal se do kontaktu s drogovými kartely, ale byl dopaden a vyhoštěn.  Není to ojedinělý případ,  každým rokem je dopadeno velké číslo muslimských radikálů kteří přecházejí hranici do USA, a mají falšované dokumenty, těžko je někdy rozpoznají od Mexičanů.

Místní muslimští předáci si stěžují že vláda má mezi nima spoustu agentů, prý každý třetí který se s nimi modlí směrem k Mecce, je agent. Velmi pravděpodobné to je. Drogové kartely, problém sám o sobě, výplod nesmyslné prohibice a největšího klienta na sever od země, jsou také zneužívány k politice, i té islámské, neboli jako zdroj peněz, boj není zadarmo, že. Už se tu stalo že si mafánci uřezávají hlavy. Což o to, mafiánci se mezi sebou vraždí všude, jinak by to nebyli mafiánci ale obchodníci, ale tento způsob vraždění není mexický, ten je importovaný z Islámu, tak když se potvrdí že zatkli nějakého muslimského aktivistu co byl členem gangu, není to překvapení.

Nevím jak dalece jsou tady úspěšní v boji proti Islámu, islamizace neprobíhá žádná, i když už potkávám zahalené ženy stále častějí, ale jsou roztroušeni. Žádná gheta, nebo komunity, natož tresty za islamofobii, xenofobii, neboli za nevymáchanou hubu. Ve státních školách nebo podnicích tak chodit nemůžou. V soukromých ano, pokud jim to povolí, a normálně nepovolují. Prostě sekulární stát. Příkoří se jim neděje, ale také je nikdo nechrání. Že by to nefungovalo jinde?

 

Autor: Milan Zavala | neděle 13.7.2014 0:51 | karma článku: 20,50 | přečteno: 660x
  • Další články autora

Milan Zavala

EU jde konečně cestou Daladiera a Chamberlaina, nejsme přece váleční štváči

Se Zlem nebudeme válčit, Zlo musíme ukecat a donutit podepsat smlouvy. Podepsal Hitler, podepsal Erdogan, a plní to, žádné migranty už nepouští, jen Rumuni je stále zastavuji na moři. Podepsal Irán, to je záruka že atomovku mít

12.9.2017 v 17:02 | Karma: 38,51 | Přečteno: 1318x | Diskuse| Ostatní

Milan Zavala

Zasloužili by si Evropané v budoucnu atomovou válku jako si zasloužili dvě světové?

Asi ano. WW1 a WW2 je vina německá, ale i vina nečinnosti ostatních. Když pročítám diskuze které se týkají atomových zbrani v KLDR a Iránu, zírám když i lidé kteří jsou si vědomi nebezpečí od islámu, brojí proti USA a volstrýtu

7.9.2017 v 23:55 | Karma: 34,63 | Přečteno: 1471x | Diskuse| Ostatní

Milan Zavala

Jak jde o prachy, i Lidl se omlouvá, i americké university a podniky už pociťují kopanec

do nejcitlivější části těla - šrajtofle. Dožírat zákazníky jde jen tam kde se vesele žije ze státních grantů, a koho chleba jíš....Ale v Lidlu jste pání VY, zákazníci, berte to na vědomí místo jejich planých omluv, není to poprvé

2.9.2017 v 20:25 | Karma: 45,07 | Přečteno: 4029x | Diskuse| Ostatní

Milan Zavala

Anglické děvčátko na převýchovu do muslimské rodiny, doufejme že to byl jen přešlap

a někdo chtěl být papežštější než papež. Pětiletá byla odebrána matce, možná právem, ale neprávem dána do rodiny odlišné kultury a náboženství. Ten kdo je zodpovědný to neudělal omylem, přišlo se na to a bude se to vyšetřovat.

29.8.2017 v 18:06 | Karma: 40,67 | Přečteno: 1860x | Diskuse| Ostatní

Milan Zavala

Přichází na řadu socha Kolumbuse, zítra Washington, Jefferson......a nadvláda menšin

možná se Antifa inspiruje i v Evropě. Padají sochy jak listí, drtivá většina lidí je proti, ale politici se bojí pár křiklounů. I obchodníci se jich bojí a je jim fuk jestli to je zákazníkovi milé, hlavně že je novináři pochválí

27.8.2017 v 1:22 | Karma: 42,86 | Přečteno: 2191x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

V Mexiku našli 19 mrtvých, má jít o oběti krvavé války drogových kartelů

2. července 2024  7:04

Nejméně 19 mrtvých si vyžádal střet dvou drogových kartelů ve státě Chiapas na jihu Mexika....

Maďarský premiér Orbán poprvé od začátku války navštíví Ukrajinu, píší média

2. července 2024  6:19

Maďarský premiér Viktor Orbán v úterý navštíví Kyjev a sejde se s ukrajinským prezidentem...

Hurikán Beryl v Karibiku zesílil na nejvyšší stupeň. Prožene se i kolem Jamajky

2. července 2024  6:16

Hurikán Beryl v jihovýchodním Karibiku zesílil na pátý, tedy nejvyšší stupeň. Podle agentury AP o...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik