Máme právo urážet muslimy nebo si koledujeme o trest?

Kde jsou hranice? To mi připomíná jeden mexický film, El pecado del padre Amaro, neboli Hřích pátera Amara. Nic zvláštního, o knězích co hřeší jako jiní, ale i o tom jak hodně se propůjčují k čachrům s mafíí, praní peněz, atd. Filmů o přestupcích ba i zločinech cirkve je spousta, i v tradičně katolickém Španělsku. Třeba Almodóvarův film La Mala Educación, neboli Špatná Výchova, o sexuálním zneužívání, a spousta dalších.

Ten mexický film se nelíbil církvi, Opus Dei z toho byl na větvi, prý se film musí stáhnout z kin. Tomu se autority vysmály, fanatici z ProVida dokonce zažalovali stát že to povolil, film šel dál, a vydělal neuvěřitelnou částku. Pak šel do USA, tam pohořel. Ne proto že kritizoval církev, ale film nebyl nic moc, a jelikož v USA Opus Dei neprotestoval tak přišel o rekamu. Jenže tady vidíme jeden velký rozdíl mezi dnešními křesťany a muslimy. Ani ty fanatické katolíky z Opus Dei nenapadlo vzít kalachy a jít vystřílet kino nebo filmové studio.

Charlie Hebdo si dělal šloufky ze všech, i z Marine le Pen, dokonce z ní udělali nacistku. A byli to ale muslimové kteří je zavraždili, i když jejich humor byl spíše proti terorismu nežli proti Islámu, jako tento, Kdyby se vrátil Mohamed - Ale já jsem prorok! Nevěřící pse!

Když se někde natočí film podle scénáře černošské muslimky, třeba podle Hirsi Ali, tak takový Theo van Gogh to musí zaplatit životem, a to si nebral na mušku Proroka.

My se smějeme i sami sobě, nic nám není svaté, ani naše náboženství. Je to náš způsob jak se odreagovat, je to naše tradice. Smějeme se i tragédiím. A vyvražděním jedné redakce se naprosto nic nezměni. Přijdou jiné zprávy a zapomene se. Uprchlíci budou přicházet, občas budou vraždit, lidé si zvyknou. Bohužel si budou zvykat hlavně na islamizaci, i z pražského Hradu už se ozvalo prohlášení že Islám není náš nepřítel, ale jen teroristé. Čili pomalu se bude ustupovat, bez násilí,  leckde se ve školních jídelnách už nepodává maso, mohlo by to urazit, tu se pozmění učebnice dějepisu aby to nedráždilo, nebo dokonce se vymaže Israel z mapy, to je přece jen kus papíru, tu budou hlídkovat patroly sharia, to jejich právo už se pomalu dostává do zákoníku v Británii, pak ještě trochu více..... a nemusí ani dojít k nějakému násilí. Zatím to jde pomalu, ale až jich bude více, a tak to půjde šmahem. Nenásilně.

Čili jestli někdo bude pokračovat v tradici Hebda je úplně jedno. I kdyby se takový humor zakázal, nic se nezmění, pokud budou chtít vraždit, záminku si najdou. Nezmění se bohužel ani přístup Evropy k islamizaci. Hned po útocích si všichni přispěchali s ujišťováním že s Islámem to nemá co společného. Takový egyptský president, jak jsem to psal v předminulém článku, je jiného mínění, ale na toho nedají, ten jako muslim přece o tom nemůže nic vědět.

Autor: Milan Zavala | sobota 10.1.2015 7:07 | karma článku: 31,33 | přečteno: 1549x