Má tohle být emancipace žen v Británii?

Michelle Obama při své návštěvě v Británii pronesla řeč o emancipaci žen, a to zrovna ve škole plné holek zahalených v muslimském šátku a vůbec cudně zahalených. Žádný muž tam není, aby je nemohl nějak obtěžovat.  Je dobré bojovat 

za emancipaci žen, ale tohle je všechno možné jen ne emancipace. Možná jí to ani nepřišlo divné, ale její dcery by v takové škole asi nechtěla. Zatímco jeji dcery jsou opravdu emancipované, jak je možné že nikdo nevidí že tohle je ponižování žen?

Nic proti uniformám, ale škola v Londýně by neměla vypadat jako nějaká škola v přísně muslimském světě. A pro ženy tohle rozhodně neznamená osvobození ani emancipaci. Opakuji - jí ani jejím dcerám by se nelíbilo takto žít. Když už tyto ženy žijí na Západě, proč se neosvobodí? Když už se chtěla oslavit pestrost společnosti, proč ne v nějaké škole kde by byla vidět ta pestrost, a ne jen strohé muslimské oblečení? Třeba škola kde jsou Angláni, Poláci, muslimové, židé, Pakistánci, Španělé?

Nepřestávám věřit že tohle je přesně to co by se dělat nemělo - vytvářet ghetta, enklávy a státy ve státě, to se časem vždy vymstí. Vzpomeňme na sudetské Němce, a to byli nám až na řeč ve všem podobní. Ghetta jsou semeniště problémů. Nechápu proč to někdo ještě oslavuje, proč jsme vyměnili tavící hrnec za nefungující multikulturu?

Dnes Cameron, a dříve už i korunní princ Charles varoval že britští muslimové se radikalizují, a napomáhají ISIS. A potom co člověk vidí tohle, můžeme se divit?

Autor: Milan Zavala | pátek 19.6.2015 2:13 | karma článku: 36,42 | přečteno: 1211x