Jak si slečna Dolezal chtěla polepšit a udělala ze sebe černošku.

Každá doba má své privilegované kasty, a občas si někdo chce vylepšit původ aby k těmto kastám mohl patřit. Dříve to bývali aristokraté, a kdo by se nechěl přiženit, koupit titul, nebo se vydávat za šlechtice, mělo to své výhody. 

Za francouzské revoluce se zase někteří vydávali za plebejce když šlo o hubu. I móda se radikálně změnila, dlouhé katě a žádné paruky. Za komunistů zase se leckdo snažil o proletářský původ, hlavně když chtěl studovat nebo dostat lepší zaměstnání. 

No a všude jsou lidé co si řeknou že je dobré jít s dobou, a když to jde a ostatní to sežerou, tak ze sebe udělám černocha. Hlavně když se člověk třeba dostane ke korýtku, kde se nenadře. Ono být dnes někde černý ma lecjaké výhody, snažší přístup ke stipendiím, nebo když mě polda zkrotí, jako běloch nemohu vykřikovat že je to rasýsmus, a těžko si vyžaluju nějaké prachy.

Tak slečna Dolezal nebyla blbá a udělala ze sebe slečnu s černošským původem, a dotáhla to až do NAACP, neboli Asociace pro podporu barevných lidí. A činila se, nacházela hakenkrajce na zdi té asociace, ale nikdy se nepodařilo najít viníka, vždy kamery jaksi nefungovaly v dobu kdy to tam ten někdo měl namalovat. Také ji ten mysteriozní někdo posílal obálky plné rasové nenávisti, akorát na té obálce nějak vždy chybělo razítko z pošty. Ale musí se vykazovat činnost za ty peníze.

Až to její matinku dožralo, a veřejně odhalila její rasovou minulost, Češi, Švédové a Němci. Tak slečna která vyučuje Africana Studies na Eastern Washington University, byla odhalena coby nechutná běloška. Nechutně se opravdu chovala, a matinka ji dala zavyučenou. Ale co dělat, když si člověk řekne že když jsou pravidla takto nastavena, proč nevyužít mometnálního společenského blbství?

slečna coby African - American

Inu je v těch USA rasýsmus jak vyšitý. A to tak že slečna Dolezal není jediná bílá huba co se vydává za černou. On i Obama je mulat, ale vystupuje coby černoch. Být to před aspoň padesáti lety, tak ze sebe dělá polobělocha. Každá doba nějak hovadní.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Milan Zavala | pátek 12.6.2015 19:33 | karma článku: 36,13 | přečteno: 1500x