Imigranti protestují, tentokrát také ve Španělsku, v katalánském Salou

Muž ze Senegalu, pro kterého šla policie chtěl utéct skokem z balkónu, nepovedlo se a zemřel po pádu. Protesty na sebe nenechaly čekat, a něco přes 200 Senegalců vyšlo do ulic něco rozbít aby takto ukázali svojí nespokojenost nad 

drzostí policie, postavili barikádu na kolejch a vlaky měly zpoždění, a pochopitelně po poldech hází kamení,  Ten Senegalec prodával nelegální zboží, a mylně si myslel že když skočí z třetího patra a uteče, tak to tím skončí. Podotýkám že v Senegalu nezuří válka ani žádný tyran, je to demokratická země, a ještě ke všemu vzkvétající, hlad nehrozí. A přesto mohou ve Španělsku žít coby uprchlíci.

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2015/08/11/catalunya/1439280730_020063.html   - zde je i jiné video v novinách, zrovna se stalo.

To samé se odehrává ve Francii kde píšou na zdi tohle, je to ze sluníčkového The Guardian, žádný fašistický bulvár.

Aby nebylo v Anglii krásně, každý kdo se do Británie dostane, a zažádá o azyl, dostane ho i když jen prozatímně, plus 36 liber na přežití, a pokud bude žádost zamítnuta, je možno se odvolat, a to pak může klidně trvat deset nebo více let nežli se to vyřídí, a zatím se krásně živoří za cizí peníze, i když se dá pak vydělat načerno, ponivadž Britům se nelíbí mít občanky, tak je to snadné. 

A ve Francii trpí, jelikož je do Británie nepustí. Podle Guardianu, tito lidé jsou z různých zemí, motivy mají také různé. Zde je ukázka, z téhož článku.

Francouzi vypomahají jak můžou, dodávají jídlo a všelijakou pomoc. Zde jedna paní je učí francouzsky.

Co si přistěhovalci od Británie slibují? Že se něco stane a oni se hromadně dostanou do té vysněné Británie? Že je uondají a tak je teda nechají jít do země zaslíbené? Ve Francii očividně zůstat nechtějí, a Francouzi je také nechtějí. Všichni tito uprchlíci už přece přešli přes mnoho zemí, kde je mír. Ale nechtějí zůstávat. Budou ale muset. A teď co bude? Podotýkám že se nejedná jen o Francii nebo Španělsko, a pár tisíc migrantů. Problém je že stále přicházejí ve velkém a NIKDO není schopen tomu zabránit. Co se asi stane se ptají jak oni tak Evropané. Už i politici.

 

Autor: Milan Zavala | úterý 11.8.2015 23:01 | karma článku: 38,68 | přečteno: 1982x