Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za informace. Proč to nikdo nechce vidět??????? Před tím nelze zavírat oči...........................................

2 0
možnosti
SB

Jenže pro mnohé dnešní mocipány je právě to zavírání očí pohodlnější než s tím něco dělat.

Nic nejde v historii vrátit, tedy ani doby skutečných monarchií, kdy hlavy států měly skutečnou moc, nikoli jen jen funkci formální reprezentace státu. Avšak je pravda, že tehdy vládce věděl, že on to má na doživotí, po něm to dostane jeho syn, po synovi další generace apod. Tudíž takový vládce měl zájem na řešení dlouhodobých problémů, protože věděl, že odkládáním řešení se tomu on nebo jeho syn nevyhnou. 

Dnes se do toho nikomu nechce, protože funkční období politika trvá čtyři nebo pět let. Takže naše politické špičky (slovem "naše" není míněna jen ČR, nýbrž evropské státy každý zvlášť i Evropa jako celek) to píchnutí do vosího hnízda odkládají i za cenu, že jejich nástupci dostanou do rukou ještě větší problémy než ty součané, nicméně proč by dnešní vládci museli řešit deset tun problémů, když to mohou odložit? Mezitím se z deseti tun problémů stane dvanáct tun, ale už to dopadne na někoho jiného než na ně osobně.

3 0
možnosti