Džihadisté už i z našich řad

Konvertité, z Kanady, z USA nebo z Evropy. Přidávají se k ISIS, a chodí bojovat za světový chalifát. Nic nového pod sluncem. A vždy to začíná takto, pomalu, jen pár lidí kteří jsou ostatním za pošuky. V dobách nedávných to byli bolševici, pak náckové, spodina společnosti které se ti "lepší" posmívali nebo mávli rukou. Až je ten posměch přešel.

V dobách dávných to byli křestané, většinou chudí gastarbaitři nebo i otroci, a dobyli všemocný Řím. Bojovníci v ISIS už nejsou jen rodilí muslimové, ale i konvertité. Je jich zatím jen přehršle, ale čísla rostou, nesnižují se. Podle politiků jsou to jen pomýlení šílenci, s Islámem prý nic společného, oni prý tomu Koránu ani nerozumí. To má být jako útěcha. Já bych řekl že spíše strach.

Jak je ale možné že přehršle údajně vyšinutých lidí drží v šachu vládu Iráku, nevládu Tunisu a Libye, a celé NATO se radí jak na to? Vypomáhají nám Kurdové, kteří v tom vidí šanci jak konečně ustanovit svůj stát, posílají se zbraně všem co válčí s ISIS a stále je to vítězství někde daleko na obzoru.

Četl jsem zpránu o pár Kanadanech co se rozhodli jít do svaté války. Zoufalé matky hledají oporu v kanadské vládě, ta je na to  krátká, co také může dělat. A není v tom Kanada sama. To je dnes všude, v USA, ale nejvíce v Evropě, z evropských států ponejvíce Belgie. A člověk se ptá jak je to možné, proč konvertuje ta mládež? Děje se to v Rusku, děje se to na Západě. Sympatizantů s Islámem a i světovým chalifátem příbývá. Ne nadarmo turecký ministr Erdogan Bayraktar prohlásil že křestanství už není žádná víra, nanejvýš kultura. Že by to bylo proto? Že někdo potřebuje silnou víru? Víru která krutě trestá, kde člověk není nic a víra všechno? Nevím, ale tento trend je na vzestupu. Bylo to už tak před lety, ale nikdo to nebral moc vážně.

Ted se kluci a děvčata vrací do domovů, které nenávidí takové jaké jsou, a přicházejí je měnit. Nejsou zadrženi policií, nemáme na to zákony. Víme že s tím budou problémy, a čekáme na spásu od Boha ve kterého už nevěříme. Chalifát se utěšeně zvětšuje, a kdyby měl zůstat tam kde je nyní, málokoho by to vzrušovalo. Ale oni chtějí zatím i kus Evropy, tam kde to dříve muslimové zabrali, a tam kde ještě ne tam se to nevylučuje, stačí že tam nějací muslimové žijí. Zda se jim to podaří vi Allah, ale pokoušet se budou, zatímco my se budeme okolo nich motat jako nudle v bandě, a opatrně bombardovat chalifát. Co také jiného lze dělat, že.

Ale doma bychom měli začít dělat pořádek a to fofrem. Tyto kanadské maminky dole si také lámou hlavu jak na to, chtějí programy na de-radikalizaci mladých, něco jako ty programy pro oběti různých sekt. Problém je že tato sekta má miliony členů, a je bohatě infiltrovaná už skoro všude. Místo programů, musíme měnit pravidla hry a pozměnit zákony. Mladí džihadisté se vracejí.

Autor: Milan Zavala | středa 10.9.2014 3:35 | karma článku: 29,24 | přečteno: 1559x