al-Sísí varuje před islamisty, západní politici nechtějí ani slyšet

Kdyby někdo v Evropě se takto vyjádřil, tak ho budou kamenovat snad i Evropané jakožto islamofoba a rasistu. Vyslovuje se pro náboženskou revoluci, zkrátka opustit středověk. To prohlašuje v samotném Egyptě, kde situace není vůbec snadná, pravda, al-Sísí není zrovna velký demokrat, pro nás takový režím by nebyl přijatelný, ale co má dělat když má v zemi Muslimské bratrstvo a jiné extremisty. O Islámu mluví jako o náboženství které musí přestat být perverzní a otevřít se světu, dá se to interpretovat jako snahu o osvětě Islámu.

                                               Otevřeně říká že si muslimové myslí že mír nastane až když ostatek světa bude vyvražděn. Takové pravdy o Islámu možná řekne Okamura, ale z politiků nikdo. Pro ty ISIS, Alkaida, Hamás, a jiní muslimští teroristé nemají s Islámem pranic společného. Kdo něco takového vysloví je nácek.

Pak také varuje že pokud se Islám se nevymaní ze svého středověkého způsobu myšlení, zničí svět a zničí sama sebe. Proto apeluje na islámské duchovní aby se snažili o změnu zevnitř. Zajímavé na tom je že al-Sísí na rozdíl od našich korektních politiků islámský terorismus s Islámem spojuje. Že by nácek a islamofob? Ja mám takový dojem že on je muslim. Ale oni už to naši sluníčkoví politici buď okecají nebo to přejdou mlčením. Nehodí se.

Tento proslov je z prosince minulého roku, dávno před vyvražděním francouzských novinářů. A ani po tomto útoku politici stále tvrdí že Islám je v tom nevinně.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Milan Zavala | pátek 9.1.2015 0:29 | karma článku: 34,67 | přečteno: 1431x