A zase ti Poláci

Sledoval jsem v tisku a v televizi protesty v EU okolo uprchlíků. Všude se remcá, protestuje, ale Poláci se obrací ke Kristovi. Nám to přijde úsměvné, inu Poláci, ale podívejme jak ti zaostalí Poláci už párkrát změnili historii

Ti pámbíčkáři věří v zázraky, ale podle všeho se dějí. Když král Sobieski táhl k obležené Vídni, tak se zrovna čirou náhodou Tataři porafali s Mustafou, a když tito viděli jak se Sobieski snaží převézt vojsko a kanony přes průsmyk, jen se zálibně na to dívali. Mohli ho zastavit, ale otočili se a odprejskli domů. Poláci to přiřkli panence Czestochowé, a ta byla pak řádně odměněna z jejich kořisti. 

V roce 1920 na Polsko táhlo SSSR, a nikdo by nedal zlámanou grešli za Poláky, a oni se ubránili, a nechtěně ubránili Evropu, na kterou bolševici chtěli táhnout, protože předpokládali že válkou zničená Evropa se neubrání. Přežili pak s hrdostí WW2, i když s nima náckové zacházeli jako se židy, jelikož měli tu drzost se bránit.

James Michener, plodný americký autor, psal historické romány, spíše historii posazenou do románu, ale historicky naprosto přesné, v roce 1983 publikoval román Polsko. Tam předpovídal že Poláci zase vbrzku sehrajou velkou roli v Evropě. V to jsme tenkrát ani my nedoufali. 

Pro ty mladší - před zvolením Wojtyly většina lidí na Západě měla za to že v socíku jsou lidé buď šťastní, nebo alespoň smíření s osudem. A těch pár disidentů jsou buď bývalí vykořisťovatelé, nebo universitní povaleči kteří jen provokují, jako v USA, kde universitní povaleči bývali bolševici, dnes také, ale vylepšili to proislámskými, propalestinskými a antisionistickými postoji. Jen když je to proti Západu.

A když Wojtyla coby nefalšovaný proletář poprvé promluvil, světu spadla čelist. Jeho neobyčejné charisma dokázalo že svět nejenom z Vatikánu slyšel, ale naslouchal, a to i ne-katolíci. A představil světu dalšího nefalšovaného proletáře - Walesu. Pak lidé procitli, a tím pádem měl Reagan nebo Thatcher větší morální podporu, a stalo se co se stalo. A zázrak - kremelský vládce se tenkrát nechtěl ušpinit krví, nebo byl lempl. Poláci si vždy vymodlí nějaký zázrak. 

Přiznám se že sám jejich pámbíčkářství nechápu. Tak vážně to neberou ani Italové ani Španěláci. Ale byla to jejich nezlomná víra která jim posloužila k vítězství, kterého si pak vždy užili více jiní než oni. Když jsem se díval na záběry v různých zemích, a viděl jak Poláci vzývají Ježíše Krista, tak si říkám zdali si nevymodlí zase nějaký zázrak který zachrání Evropu od islamizace, kterou nedělaji muslimové, na to ještě nemají, ale naši zrádci a chameleoni. Zázraky se občas dějí, a uvidíme jestli nám ho tentokrát Poláci také zaopatří.

Video na webu není k mání, pouze jsem to viděl v T.V. novinách. Při protestu se společně modlili!  Na tribuně i dole. MODLÍ SE ZA VŠECHNY

Autor: Milan Zavala | neděle 7.2.2016 19:26 | karma článku: 39,09 | přečteno: 1605x