Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J10a60k34u97b 61M42a59c76h

8. 2. 2016 10:37

Máte pravdu, velká karma.

0 0
možnosti
MP

Máte pravdu, Poláci jsou nadějí křesťanské Evropy. Jsou pevní ve víře a oddaní svoji vlasti.

Na dohled od Znojma je vyhlídka Králův stolec. Podle pověsti zde král Jan Sobieski dohlížel na přechod svých vojsk, když táhnul na pomoc Vídni. Věřím tomu, že se brodili přes Dyji právě tady. Tehdy nebyla malá znojemská přehrada. Dno je v těch místech kamenité a byly tam prastaré brody.

3 0
možnosti
LJ

Pražský arcibiskup Tomášek dostal od papeže Pavla VI pokyn: "Jednejte se státními představiteli, pokuste se o dohodu. Komunismus je silný, musíme hledat způsob soužití". Po nástupu Jana Pavla II dostal pokyn: "Neustpovat, komunismus zanedlouho padne". To řekl v jednom rozhovoru sekretář (jeho jméno jsem zapomněl) arcibiskupa Tomáška.

3 0
možnosti
MR

jo, a dnes je ve Vatikanu ustraseny Argentinec, ktery zahaluje anticke sochy aby si iransky president neucmrndnul do spodaru.

A Italove jsou dost nastvani.

1 0
možnosti
MR

ano, ja nejsem katolik, ale videl jsem ve Wojtylovi statnika. Teda Statnika, s velkym S. Proto se ho chteli zbavit, a udelali na nej atentat, misto na Walesu.

Walesovi si diky papezi nedovolili udelat nejakou "nehodu" kde by "nestastnou nahodou" zemrel, protoze by jim to papez nechal sezrat. Udelal by svetovy brajgl. Ale takovi se velmi casto nerodi.

2 0
možnosti
Foto

Proč urážíte Poláky slovem, které neumíte ani napsat ?RvRvRv

1 3
možnosti
MR

ja je urážím? a jak? Naopak vyzdvijuji jejich roli v evropské historii. Párkrát už nás zachránili, a nikdo jim nikdy nevzdal hold. Po vítězství u Vídně stavěli pomníky Leopoldovi, po něm pojmenovali ulice, a na Sobieského nakašlali. Dodnes tam jeho památku urdžují jen Poláci.

6 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik