Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kotouc32

19. 6. 2009 11:30
Zkušenost z Klatov

Mě je 21let a sám sebe se považuji za dobře vychovaného, ale rozhodně ne bez chyb. Asi dva měsíce zpátky jsem byl s otcem v České Pojišťovně v Klatovech. Já tyhle úřední instituce vyloženě nesnáším, tak jsem zůstal v autě. No a co nevidím skupinku dětí vě věku snad od 4 do 10let, romů. Co mě zarazilo, že i škvrňata co vypadali že se chodit naučili teprve včera měli v puse cigarety. Postavili se o dvě auta předemnou dokouřili cigarety, poté chvíly o něčem diskutovali, mezitím ti mladší sebrali špačky ze země a zkoušeli je znovu zapálit a strkali si je znovu do úst. Nebudu nijak lhát sám jsem měl první zkušenosti s cigaretami v 8 letech a kuřákem jsem se nestal. Ale co následovalo mě šokovalo. Ti smradi vzali šutry ze země a objeli auto. Zatroubil jsem klaksonem, vylez z auta a křikl jsme "Hej co to děláte!" Děti utekli a já se modlil aby otec už byl hotový a mohli jsme už jéct dřív než by se objevil nějaký starší brácha zmíněných dětí.

0 0
možnosti
R

Rochelle

18. 6. 2009 18:00
Proutek je třeba ohýbat, dokud je mladý

Fyzické tresty uznávám, ale s mírou. Trest má být rychlý a následovat prohřešek, řešit věci rychle a ne odkládat trest.

Děti jsou opravdu stejné, v podstatě. Co se změnilo, jsou podmínky, ve kterých vyrůstají. Jsou více samy, rodiče nemají tolik času a nálady na výchovu. Poté se čeká, že škola bude hrát výchovnou roli, jenže jak, když dnešní učitel nesmí nijak trestat nevychované děti, a bez spolupráce rodiny a školy nelze moc dělat.

0 0
možnosti
RF

Shaza

18. 6. 2009 17:41
jo

naprostej souhlas! bezva článek.

0 0
možnosti
K

krosita

15. 6. 2009 14:27
souhlas

ale tu  všímavost a eventuelní pár facek nejen zlobivým dětem, ale i jejich  rodičům

0 0
možnosti
P

prijmeniijmeno

15. 6. 2009 14:16
Tesat do kamene!

Ano, účinný trest rovná se včasný, tj. bezprostřední trest. Takže už jsem (pochopitelně slovně, avšak důrazně a slušně) umravňovala jakési rozjívené hochy v tramvaji, kteří tam nejen hulákali, nýbrž i žertovně umísťovali do oken a do sedadel sáčky od chipsů apod. Podobně jsem odkazovala do patřičných mezí (pochopitelně slovně, avšak důrazně a slušně) partu puberťáků, kteří zřejmě závodili v tom, kdo si víckrát a hlasitěji - odplivne.

Co se týče tesání do kamene, zdůraznila bych zejména toto:

A k tomu bychom měli přispět i my, třeba tím, že zároveň s kampaní za práva dětí poběží kampaň o jejich povinnostech, že dáme pedagogům do rukou k chytrým příručkám o motivaci a pozitivní výchově i vhodné a účinné tresty pro nevychované nezbedy a vyčurané grázlíky.

0 0
možnosti
A

Albert.Pes

25. 6. 2009 10:49
Re: Tesat do kamene!

Plivání do dálky je sport starý jako lidstvo samo. Je v tom všechno - umění, síla, chytrost, dokonalé...

0 0
možnosti
KS

Equus

15. 6. 2009 14:16
...

Nebudu proti lumpům zasahovat, ještě na mě pošlou rodiče.

0 0
možnosti
K

kenev

15. 6. 2009 14:00
Jde jen o to,

o co jde. Jestli držíme někoho pod krkem,anebo uvažujeme nad svojí existencí.

Bití je výlev nespokojeného vlastního bytí. Takže být a nebít.;-D;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Běžný pravicově smýšlející pracující člověk. Zbytky svého volného času věnuje práci v neziskové dětské organizaci Pionýr, kde pracuje v turistickém oddíle Černý delfín, je statutárním zástupcem krajské organizace, členem republikové rady a místopředsedou organizace. Má ženu a dvě dospělé ratolesti na studiích.Poslední dobou již na psaní blogů nemá vůbec čas a ani chuť.
V diskusi je k nalezení jako "uz jsem tady taky".