Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

SID09

18. 4. 2012 23:01
Chovanče, Chovanče !!!

Když si uvědomím, že i takové individum s demagogickými žvásty ( s odpuštěním - jako vy) , může dělat hejtmana, tak to už já asi můžu dělat bez rozpaků senátora. !!!!!!

3 0
možnosti
W

Wolf778

18. 4. 2012 23:34
Re: Chovanče, Chovanče !!!

Na druhou stranu je pozitivní* sledovat, jakou má pan hejtman na své nářky odezvu. 10 % příspěvků ho rázně posílá do zadele a zbývajících 90 % se týká gramatického sporu o správném psaní S a Z v cizích slovech ;-D

_______

* Pro Sašu samozřejmě positivní. Při vyslovování je hlavní důraz na S, aby každý viděl, že má co dělat s inteligentem.

0 0
možnosti
AA

Saša

17. 4. 2012 11:59
Pane hejtmane, musím Vás trapně opravit.

Nepíše se rezort, ale resort.

Je to z latinského re- sortitus, tedy přerozdělený.

Nejen, že se to nepíše rezort, ale ani se to nevyslovuje "reZort". I výslovnost vyžaduje "s", vyslovuje se to tak, jak se to má správně psát, tedy "reSort".

A to z toho prostého důvodu, že re- je předpona a kmen slova začíná na "S", tedy se musí jako "s" i vyslovovat.

Vy snad nejste dělnický kádr komunistické strany, abyste musel mluvit a psát jako primitiv.

0 0
možnosti
VB

vlada511

17. 4. 2012 13:05
Re: Pane hejtmane, musím Vás trapně opravit.

No podle pravidel českého pravopisu:

5. Psaní s a z

c)V některých slovech se píše s i z ve shodě s dvojí spisovnou výslovností, např. buzola i busola, dezén i desén, diskuze i diskuse, dizertace i disertace, kazematy i kasematy, plizé i plisé, renezance i renesance, rezort i resort, režizér i režisér aj.

........

Jo časy se mění a pravidla taky. Proto více opatrnosti při kritice psaného projevu.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

17. 4. 2012 11:58
Typický pláč vysokého představitele ČSSD

1.  Vedoucí pracovníci ministerstva jsou jmenováni podle stranického klíče (ale ne našeho). Čti: volte nás - jmenujeme nové (podle stranického klíče ČSSD)

2.  Na dopravní infrastrukturu je málo peněz a ministr Pavel Dobeš se proti tomu nebrání. Nevím, jak pan Chovanec ví, zda se ministr brání (pravda - nevykecává to do novin), či nikoliv.  A především: ministr Pavel Dobeš (na rozdíl od svého jmenovce) chápe, že se společně s ostatními ministry a s celou koalicí dohodl na úsporném rozpočtu státu. A rozhodnutí respektuje. Ano. Stav dopravní infrastruktury je žalostný. Ovšem takovým se nastane za rok, ba ani za pět let. Proč se takovým stal v posledních 15 letech?

3.  Zděšení,že budou vyhlášeny tendry na D1 a D3 chápu:  ČSSD nebude u lizu.  Možná by ráda zopakovala poklepání na základní kámen, jako to udělala u dostavby D1 (tehdy to bylo eRko) na Ostravu.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

17. 4. 2012 12:01
Typický pláč vysokého představitele ČSSD - závěr

Závěr:  Nehodláme souhlasit se zadlužováním státu (jen proto, že je to přání nezodpovědných politiků ČSSD). Až odsouhlasíte nulové platby stranám jen za to, že jejich poslanci dřepí v parlamentu a mávají při hlasování rukou, aniž vědí proč (jak nám ukázali při hlasování o zdanění svých náhrad), bude jistě i na dálnice.

0 0
možnosti
  • Počet článků 97
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1379x
Ministr vnitra České republiky, poslanec, před zvolením do Poslanecké sněmovny ČR hejtman Plzeňského kraje. Než se stal hejtmanem, pracoval jako první a ekonomický náměstek hejtmanky. Od roku 2002 do roku 2010 působil jako člen Rady města Plzně, kde byl od roku 2006 také předsedou kontrolního výboru. Je členem ČSSD od roku 1997, od ledna 2011 je jejím předsedou v Plzeňském kraji. Milan Chovanec je také na Twitteru.

Seznam rubrik