Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

SID09

18. 4. 2012 23:01
Chovanče, Chovanče !!!

Když si uvědomím, že i takové individum s demagogickými žvásty ( s odpuštěním - jako vy) , může dělat hejtmana, tak to už já asi můžu dělat bez rozpaků senátora. !!!!!!

3 0
možnosti
W

Wolf778

18. 4. 2012 23:34
Re: Chovanče, Chovanče !!!

Na druhou stranu je pozitivní* sledovat, jakou má pan hejtman na své nářky odezvu. 10 % příspěvků ho rázně posílá do zadele a zbývajících 90 % se týká gramatického sporu o správném psaní S a Z v cizích slovech ;-D

_______

* Pro Sašu samozřejmě positivní. Při vyslovování je hlavní důraz na S, aby každý viděl, že má co dělat s inteligentem.

0 0
možnosti
AA

Saša

17. 4. 2012 11:59
Pane hejtmane, musím Vás trapně opravit.

Nepíše se rezort, ale resort.

Je to z latinského re- sortitus, tedy přerozdělený.

Nejen, že se to nepíše rezort, ale ani se to nevyslovuje "reZort". I výslovnost vyžaduje "s", vyslovuje se to tak, jak se to má správně psát, tedy "reSort".

A to z toho prostého důvodu, že re- je předpona a kmen slova začíná na "S", tedy se musí jako "s" i vyslovovat.

Vy snad nejste dělnický kádr komunistické strany, abyste musel mluvit a psát jako primitiv.

0 0
možnosti
VB

vlada511

17. 4. 2012 13:05
Re: Pane hejtmane, musím Vás trapně opravit.

No podle pravidel českého pravopisu:

5. Psaní s a z

c)V některých slovech se píše s i z ve shodě s dvojí spisovnou výslovností, např. buzola i busola, dezén i desén, diskuze i diskuse, dizertace i disertace, kazematy i kasematy, plizé i plisé, renezance i renesance, rezort i resort, režizér i režisér aj.

........

Jo časy se mění a pravidla taky. Proto více opatrnosti při kritice psaného projevu.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

17. 4. 2012 11:58
Typický pláč vysokého představitele ČSSD

1.  Vedoucí pracovníci ministerstva jsou jmenováni podle stranického klíče (ale ne našeho). Čti: volte nás - jmenujeme nové (podle stranického klíče ČSSD)

2.  Na dopravní infrastrukturu je málo peněz a ministr Pavel Dobeš se proti tomu nebrání. Nevím, jak pan Chovanec ví, zda se ministr brání (pravda - nevykecává to do novin), či nikoliv.  A především: ministr Pavel Dobeš (na rozdíl od svého jmenovce) chápe, že se společně s ostatními ministry a s celou koalicí dohodl na úsporném rozpočtu státu. A rozhodnutí respektuje. Ano. Stav dopravní infrastruktury je žalostný. Ovšem takovým se nastane za rok, ba ani za pět let. Proč se takovým stal v posledních 15 letech?

3.  Zděšení,že budou vyhlášeny tendry na D1 a D3 chápu:  ČSSD nebude u lizu.  Možná by ráda zopakovala poklepání na základní kámen, jako to udělala u dostavby D1 (tehdy to bylo eRko) na Ostravu.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

17. 4. 2012 12:01
Typický pláč vysokého představitele ČSSD - závěr

Závěr:  Nehodláme souhlasit se zadlužováním státu (jen proto, že je to přání nezodpovědných politiků ČSSD). Až odsouhlasíte nulové platby stranám jen za to, že jejich poslanci dřepí v parlamentu a mávají při hlasování rukou, aniž vědí proč (jak nám ukázali při hlasování o zdanění svých náhrad), bude jistě i na dálnice.

0 0
možnosti