Peněz je v ČR až příliš

Peněz v ČR je až až. Jsou tu stovky milionů, miliardy. Přesto máme v rozpočtu díru větší, než poslanec Babák v úsměvu. Nejlepší ministr financí (původní profesí chemik) je ale schopen jen škrtat a zvyšovat nám daně. Kde tedy jsou ty miliardy? Kam se poděly?  

Tyto miliardy jsou peníze, které protékají státním rozpočtem a končí v krabicích od vína (či pod podlahou ), staví se za ně předražené stavby (dálnice, drahé opravy všeho možného). Za tyto peníze se budují nesmyslné projekty (mosty pro srnky přes dálnici), vyplácejí se neoprávněné dávky (třeba těm, kteří znají jen svá práva, ale ne povinnosti).

Probíhají takzvané investiční akce, nad nimiž zůstává selský rozum stát (Opencard, Pandury, golfová hřiště, akvaparky v Horní Dolní, elektronická zdravotní knížka). Z těchto peněz se platí kvanta vládních "poradců", kteří v životě nebyli v praxi činní, platí se z nich podivuhodné instituce typu Státní fond životního prostředí. Za tyto peníze se posílají do zahraničí "experti", kteří sotva dostudovali .

To je panečku tunelů, kterými, peníze z našich daní mohou jít do těch správných kapes!

 

Jak vidíme, peníze se neinvestují, ale jen prachsprostě utrácejí Tyto peníze se dnes a denně "vyvádějí" nebo "odkloňují" (čti: kradou), aniž by byl kdokoliv trestně odpovědný. Poslanec, chycený při činu, má stále mandát a pobírá tučný plat - a to opět z našich daní. Je to absurdní? Ne, to je realita - o tom, zda odsouzený politik bude vůbec zbaven mandátu, se vedou opět jen diskuze.

 

Není divu, že stát je zadlužený. O to hůř pak občané tvrdě nesou nové a nové daně. Nestydatě jsou okrádání například penzisté, kterým je omezena valorizace důchodu. Oni se přece nemohou ani bránit, ale s ohledem na věk už si nemohou ani sociální situaci zlepšit. Vysoké daně znamenají vysoké náklady, čímž se mnoho rodin a starých lidí dostávají do neřešitelné situace.

Vláda, která se prezentuje jako vláda rozpočtové odpovědnosti, zatíná sekeru stále hlouběji. Hojit se zkouší na poddaném lidu, kterému krade peníze vysokými daněmi anebo jej připravuje o úspory statistickým podvůdkem se spořícími dluhopisy. Socialisté, kteří mají dluhovou sekeru přímo v programu, už se těší na volby. Koho pak volit, to jsem si osobně zodpověděl v jednom ze svých předchozích článků. A stále si za ním stojím.

 

Ale zpět k penězům.

Miliardy jsou stále k dispozici. Peníze, které v rozpočtu jsou anebo do něj putují (daně platíme všichni), je třeba uchránit před tlupou zločinců, kteří sedí v parlamentu, krajských úřadech nebo státních úřadech. Proč hovořím o zločincích? Kdo rozkrádá, korumpuje, je korumpován, tuneluje, odklání ... nazvěte to jak chcete ... je prostě zločinec. To je moje zkušenost ze Švýcarska, kde podobná aktivita není možná, respektive je ihned jasně pojmenována a okamžitě tvrdě trestána.

Ty peníze, které byli těmito zločinci ukradeny, je nezbytné dostat od těchto zločinců zpět.

 

Současní kmotři z ODS, TOP09, ČSSD nepřipustí žádnou změnu. Občas předhodí pár odepsaných kmotříčků lačné veřejnosti, což vidíme na příkladu socialisty Ratha a odéesáka Kotta. Jsou to ovšem pouhé politické nuly, vážení přátelé. Jeden je megaloman, druhý letitý opilec. Skuteční kmotři kradou za našich peněz dál a spokojeně sedí v parlamentu, vládě a v krajských zastupitelstvech.

 

Peněz je v ČR habaděj, bohužel zlodějů je tu ještě víc. Jsou to ale naše peníze, z našich daní, z naší práce a z našeho podnikání. Musíme tyto peníze před kmotry a kmotříčky ubránit. Pamatujme si to do dalších voleb.

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Milan Bendl | sobota 26.5.2012 11:22 | karma článku: 29,92 | přečteno: 1367x