Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

chudacek.blog.idnes.cz

11. 7. 2011 11:02
zajímavý článek

Správně píšete, že Chardonnay je nejpopulárnější bílé víno. Nejde o to, že je nelepší nebo nejkvalitnější. Kvalita vína nezáleží jen na révě, ale též na oblasti, vinici, vinaři a ročníku. Chardonnay je však, jak správně píšete, u vinařů a spotřebitelů v posledních desetiletí nejoblíbenější réva pro bílá vína. To neznamená, že z jiných rév se někde a někdy nedělají vynikající vína, ale jen to, že réva Chardonnay je pro bílá vína nejužívanější.

Osobně si rád dobré Chardonnay vypiji, je chuťově vskutku - jak píšete - dosti neutrální. Výhodou Chardonnay je, že pokud jej pijete např. při konzumci ryby, chuť vína nepřebije chuť ryby, což by např. výrazný Ryzlink mohl udělat. 

Vypiji si však rád i dobrý Ryzlink, Alsaský Gewürtz traminer atd.

Trochu mi to připomíná jablka. Ačkoliv existovaly stovky odrůd jablek, tak jen několik odrůd se v posledních desetiletí pěstuje a prodává. V populárnosti mezi pěstiteli a spotřebiteli vyhrálo "Golden Delicious". Je to dobrá ale chuťově nevýrazná odrůda.

1 0
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

11. 7. 2011 11:03
Re: zajímavý článek

Dodatky:

1.     Chválím, že slovo "Chardonnay" neskloňujete, to by znělo strašně.

2.      Dne jsem objevil Váš blog. O víně toho dost vím, se zájmem jsem si však některé Vaše články přečetl a dověděl se pro mne některé nové věci, obzvláště o vínech v ČR.

3.      Překvapuje mne, že máte tak nízkou karmu článků a dokonce malou čtenost.

0 0
možnosti
D

defi

11. 7. 2011 10:32
dobrý článek

fakt hodnotím velmi kvalitní odbornou úroveň článku a přitom zachování poutavé čtenosti. Paráda. Jinak k Chardonnay, já patřím spíše do skupiny raději něco jiného :-) ale vychlazené australské ch. a žlutý meloun je dobrý letní zákusek, to jo :-)

0 0
možnosti
C

Camino.

13. 7. 2011 2:35
Re: dobrý článek

K tomu melounu patri take prosciutto, pak snesu i Veltliener, ktery je mi jinak hrozne kysely;-)

0 0
možnosti

kdo chatuje nepracuje

11. 7. 2011 9:44
lópla jsem si z flašky z Moldavy

dobré :-) hodně dobré, ale nemohu srovnávat s flaškami od jiných producentů, škoda, velká škoda :-)

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

11. 7. 2011 9:41
Léta jsem o Chardonnay jen slýchal

Když jsem měl možnost jej ochutnat, zjistil jsem, že jsem o nic nepřišel. Vcelku bych celou věc hodnotil jen jako zdařilý marketingový tah.

0 0
možnosti
OF

rachitico

11. 7. 2011 9:34
Mistře

Četl jsem jenom začátek a konec, zbytek večer. Chardonnay se mi zá trochu přisládlé, zvláště to z Tarapaca. Vínu rozumím jako koza Petrželi, chutná mi Tramín červený z Kauflandu za 79 Kč,Znovín Znojmo a pak taká Syraz/ Shiraz ?/ z Tarapaky

z Makra za 125 asi. Nemám čich, buket mi nic neříká ale to červené z Tarapaky má chuť po ostružinách a příjemně stahuje /v puse/ - taniny asi

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1373x
Více na www.podkorkem.net nebo www.facebook.com/podkorkem

Seznam rubrik