Pane Topolánku, Vaše moudrá slova mi udělala radost.

Přečetl jsem si Váš rozhovor pro RP. Viz http://pravo.novinky.cz/rozhovor.php, a mám radost, že voliči mají legraci z toho, že jste jim společně s ČSSD sebral z kapes 68 miliard Kč a daroval jste je naším jménem ČEZu. Skoro jsem nevěřil vlastním očím, že jste si to troufnul říci, ale opravdu to tam je černé na bílém.

Víte, pane Topolánku, obával jsem se, že voliče nezajímá kdo a proč politiky sleduje, ale že je více zajímá, jestli skutečně politici pracují v jejich prospěch. Vy politici z ODS a ČSSD jste se ale jen náhodné a nevinně setkali u moře s panem Romanem z ČEZu na dovolené a  ČEZ dostal vaším společným rozhodnutím z našich kapes 68 miliard Kč. (Viz poznámka dole.)  Co je na tom divného? Proč by to voliče mělo zajímat? Vždyť ona to ta střední vrstva obyvatel, kteří jediní skutečně platí daně, ráda zaplatí a ještě z toho bude mít legraci.

Samozřejmě, že Vaše sledování zařídila ČSSD! Jen mi ještě vrtá hlavou proč z těch záznamů nevyretušovali Urbana z ČSSD? Teď to vypadá, že v tom obchodu s ČEZem jedou společně s Vámi a ODS. Že by byli tak nedovtipní? Nebo, že by se v ČSSD již nestyděli, že společně s ODS vybírají kapsy voličům? Vy sice zatím ještě předstíráte, že se s ČSSD dělit o moc a peníze voličů nebudete.  Politolog pan Robejšek ale v rozhovoru  pro MF dnes http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=190&r=sobotni_rozhovoa&c=1241272 jasně říká, že:  "Nakonec budeme mít velkou koalici, dokonce předpokládám, že obě největší strany to i chtějí. Vždyť jejich volební boj není příliš energický, dynamický. Takže velkou koalici vidím jako jejich tiché přání." Má snad politolog pan Robejšek důvod lhát voličům? Nebo je prostě jen nedovzdělaný?

Pane Topolánku, mám radost, že i nadále svými moudrými slovy a činy odrazujete své bývalé voliče od ODS a ti pak v zoufalství raději ve volbách dají hlas skutěčně pravicové straně, například Svobodným, s vědomím, že riskují jeho propadnutí. On to totiž pro ně až takový obrovský risk není. Propadlé hlasy se stejně přerozdělují a největší prospěch z nich má vítězná strana. Takže, když pravicový volič zvolí Svobodné a když jeho hlas náhodou propadne, bude to ve prospěch vítězné ODS. Pochybuje tady snad někdo o vítězství ODS v předčasných volbách?

Pane Topolánku, jste můj oblíbený politik, a proto nedokáži bez pocitu studu přihlížet jak sebe i ODS zesměšňujete. Prosím, přestaňte škodit ODS! I řadový člen ODS má právo být hrdý na svého předsedu.

Pane Topolánku, kdybyste ČEZu darovali vlastní peníze ODS či ČSSD, tak neřeknu ani popel. Těch darovaných 68 miliard Kč ale nepatří politikům. Dokážete to pochopit?

Vilém Mikula

Poznámka: Je mi celkem jedno, kdy si politik vybere odměnu za své rozhodnutí. Jestli pred ním nebo až po něm. Napřiklad Gross si svoji odměnu cca 80 milionu Kč vybral až poté, co byl zbaven všech funkcí. Vadi mi ale, že si naši politici vůbec dovolí vzít beztrestně jakoukoli odměnu. To, že k ní dostanou i potvrzení o zaplacení účtů, to už je jen maličkost.

 

Autor: Vilém Mikula | neděle 16.8.2009 7:43 | karma článku: 27,00 | přečteno: 1748x
  • Další články autora

Vilém Mikula

Chybí tu zpětná vazba.

18.3.2013 v 20:13 | Karma: 12,93

Vilém Mikula

Že by se konečně ledy pohnuly?

14.3.2013 v 17:14 | Karma: 18,06