Krást na webu povoleno.

Se zájmem jsem si přečetl, že ve Švédsku vznikla nová politická strana jejímž programem je legalizování kopírování dat z internetu. http://technology.timesonline.co.uk/tol/news/tech_and_web/article6342810.ece Tato nová strana má velikou šanci získat podporu voličů a její zástupci se mohou dostat do parlamentu EU.

Vede mne to k zamyšlení jestli zákon o autorských právech není již přežilý podobně jako zákon o vedoucí funkci komunistické strany či zákony, které upravovaly práva otrokářů a povinnosti otroků. Tehdy také každý, kdo platnost zmíněných zákonů zpochybňoval, nebo je přímo porušoval byl kriminalizován.

Takže zkopíruji si s internetu nějakou informaci. Žádný zámek jsem přitom nepoškodil, původnímu majiteli zůstala celá jeho nepoškozená informace. Proč se vůbec někdo domnívá, že jsem spáchal trestný čin? Pokud se majitel informace obává, že by mohl být okraden, může si informaci zakódovat nebo ji nemusí na web dávat.

Podporuji a budu podporovat politiky, kteří budou prosazovat volné sdílení dat na internetu a i jejich volné kopírování v co nejširší míře. Týká se to samozřejmě i politiky EU. Je skoro jisté, že budoucí osud internetu se bude určovat v EU. To co bude prosazeno v EU pak jednotlivé státy budou muset převzít jako právní i morální normu.

Koho si nakonec do EU zvolíte?


Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vilém Mikula | neděle 24.5.2009 1:14 | karma článku: 13,65 | přečteno: 1314x
  • Další články autora

Vilém Mikula

Chybí tu zpětná vazba.

18.3.2013 v 20:13 | Karma: 12,93

Vilém Mikula

Že by se konečně ledy pohnuly?

14.3.2013 v 17:14 | Karma: 18,06