Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

machap

10. 2. 2009 22:28
to jsem si zase početl

Rýma nebo rakovina, garantuji vám, že se to musí vyléčit samo. Stačí si najít měnové indexy peněžní zásoby největších světových ekonomik a snadno spočítáte že korelace celkové měnové zásoby vůči reálným aktivům se za posledních 20 let zvýšila o cca 25%, přičemž reálný růst aktiv oproti tomu byl cca na 10%. Těch 15% rozdílu představují takzvané virtuální peníze, no a tahle bublina praskla, virtuální peníze zmizely a světová ekonomika se musí o těch 15% srovnat zase dolů. Vlády se záchrannými balíčky sice snaží tam ty peníze nacpat zpátky, nicméně je nemají takže jenom blafují a zkouší zachránit každé procento. Je to velice podobné jako když vydrancování zlata Inků a a Aztéků vypukla finanční krize a následná hospodářská recese v Evropě, zásoba měny se skokově zvýšila a systém se s tím vyrovnával desetiletí. Takže opravdu za to dnes nemůže volný světový obchod ani nepružný trh práce v Evropě.

0 0
možnosti

HUMPHREY

10. 2. 2009 23:21
Re: to jsem si zase početl

Tak

0 0
možnosti

rezjir

11. 2. 2009 3:49
Re: to jsem si zase početl

Ale to vůbec nevysvětluje krizi, protože rychlejší růst celkové měnové zásoby než růst reálných aktiv může vést toliko k vyšší inflaci. A to v tomto momentu rozhodně neplatí.

0 0
možnosti

waits

11. 2. 2009 11:29
Re: to jsem si zase početl

Jistě pokud by ovšem ty peníze existovali, tyto peníze se rodily přecenováním aktiv v účetnictví na základě jejich ocenění trhem čímž různé fondy a investiční banky vytvářeli svůj hospodářský výsledek. Ocenění burzou ovšem vyjadřuje pouze hodnoty takvané ochoty koupit za tuto cenu tento cený papír v tuto konkrétní chvíli, pokud se trh s cenými papíry zhroutil došlo k přecenění opačným směrem, tedy k vykázání ohromných ztrát. Peníze které nikdy nexistovali zmizeli, jenomže za dobu kdy kolovaly tyto nexistující prostředky ekonomikou, stihli zvednout ceny surovin a nemovitostí do neskutečných hodnot. Nyní ce ny vracejí do svcých reálných mantinelů, činí tak ovšem šokově a důsledkem je něco co by dalo přirovnat ke krátkodobému bezvědomí a stavu strnulosti ekonomiky. Důsledkem bude po nějakou dobu trvající recese hospodářství a deflační tendence v globálním měřítku. Oproti příkladu s Aztéckým a Inckým zlatem je to jem totožný jenom v opačném gardu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1208x
živnostník, snílek