Jeden rok prasečí, další rok zaječí

Podle statistického úřadu umírá na chřipku ročně v ČR kolem 2 tisíc lidí. U prasečí to bylo v roce 2009 do 100 lidí a z toho víc než polovina byla už před tím vážně nemocná. V žádném případě nechci bagatelizovat úmrtí na prasečí chřipku. Ale je opravdu důležité podléhat mediální manipulaci a pod tlakem se rozhodovat bez potřebných informací?

Jak je možné, že hlavní hygienik má zřejmě prasečí chřipku? Není to právě on, který má rozhodnout o pandemii prasečí chřipky? Jaktože on sám se nenechal už dávno očkovat? Že by očkování až tak moc nevěřil?

Ve 20. století se objevilo několik závažných chřipkových onemocnění: španělská, asijská, hongkongská, ptačí a teď prasečí. Chřipka vždy byla a bude. Tak proč v lidech vyvolávat umělý strach?

 

Mediální manipulace

Opravdu se tolik bojíme prasečí chřipky? Nebo je to jen uměle vytvořený strach, který média podporují? Vypadá, že důvodem je snad kampaň na úspěšné zavedení nové očkovací látky na trh. A je možné, aby někdo nařídil povinné očkování? Naštěstí se v ČR najdou lidé, kteří uvažují reálně a vidí v této kampani jen velkou nafouklou bublinu, která brzy praskne a nic z ní nezbude.

Už mě nebaví poslouchat a číst o jednom a tom samém. Hned na začátku mi bylo jasné, že je to kampaň farmaceutických společností za účelem co největšího zisku. Jejich strategie strachu, který vyvolá následné očkování, jim naštěstí nevyšla.

Já jsem prasečí chřipku prý měla také. Dostala jsem ji v Anglii, kde jsou média nejspíš víc reálnější a v žádném případě v lidech nevyvolávali pocity strachu a nutnosti se očkovat. Sice mi bylo pár dnů špatně, chvíli jsem si pobyla v nemocnici, ale určitě to nebylo nic horšího než normální nachlazení. Zdravý člověk, který se nakazí, si prostě musí nechat aspoň týden na vyléčení a nepřecházet žádné nachlazení. To se týče i prasečí chřipky. Nevidím důvod bát se této nemoci.

Když už ji jednou máte, prý ji podruhé nedostanete. To jsem ráda, ale na druhou stranu pokud bych se řídila médii, můžu žít dál ve strachu, protože na 100% přijde další rok jiná chřipka. Já osobně bych hlasovala pro zaječí chřipku – člověku by narostly dlouhé uši a ocásek. Mohl by se vrátit svobodně do lesa. A nebo si jen tak poskakovat po poli. Pak by aspoň neměl čas poslouchat dokola ty zbytečné hrozby médií.

Autor: Veronika Mikalova | úterý 2.2.2010 13:22 | karma článku: 19,47 | přečteno: 1426x
  • Další články autora

Veronika Mikalova

Teď a tady

28.12.2010 v 21:15 | Karma: 9,26

Veronika Mikalova

Ztracené kouzlo dopisů

23.8.2010 v 20:32 | Karma: 17,26