Novela o marihuaně aneb stát v roli dealera

Svět politiky nepřestává udivovat. Zákon legalizující marihuanu pro lékařské účely má, zdá se, prospívat jen vybraným firmám, zatímco běžnému člověku bude zřejmě léčba cenově nedostupná.

Ale nejsem zas tak překvapený. To už tak v politice a státní správě bývá. Nedávno jsem se také dočetl, že stát hodlá hlídat zadlužení zřízením speciálního úřadu, který má dohlížet nad tím, aby se stát nezadlužoval. Tak trochu na to jdou jinou cestou než řekněmě Strana svobodných občanů, která na zadlužení dává recept rušením přebytečných úřadu a obecné zeštíhlení státu. 

A teď chce stát i kupovat marihuanu a snad i její cenu dotovat, aby byla pacientům cenově dostupnější. Přitom by snad stačilo ji prostě nechat být, ať si ji lidé pěstují sami jako doposud. A namísto zavírání nemocných lidí do vězení za pěstování rostliny je nezavírat. Tak by ušetřili všichni. Marihuana rozhodně není o nějakých ohromných investicích. Samozřejmě pokud se někdo chce napakovat pěnězi, tak takový zákon dává smysl dokonalý.

Třeba časem zjistíme, že žádnou vládu a stát nepotřebujeme. A opět by třeba ušetřili tím všichni :) Jakože jakou kvalifikaci musím mít na to, abych zvládl dohodnout zakázku na předražená letadla, které nikdo nechce, a navíc je mít jen půjčené. Takže otevřeně vidíme, že stát se převážně zabýval korupcí. Třeba se jednou naučíme takové lidi do vlády nevolit. Já tomu věřím.

Autor: Jiří Míka | neděle 21.4.2013 17:27 | karma článku: 18,67 | přečteno: 597x