Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jsem demagorg?

Nekteri tvrdili, ze nejsem schopny pripustit, ze se pletu. Dokazu, ale zatim co se tyce tohoto meho blogu k tomu nebyl duvod. V nekterych pripadech jsem to ale uz driv udelal, tedy pripustil omyl. Me ale pripada, ze problem vezi jinde.

Ovsem zpravidla narazim na naprostou ignoraci. Nikdo se to zpravidla ani nepokousi vyvracet nic z toho, co tvrdim. A v tech pripadech, kdy ano se ten clovek nestydi prachsproste lhat (ikdyz se da obtizne prokazat, ze to delaji vedome). Jak to mam brat vazne?

Proto budou ted me clanky znovu bez moznosti psani komentaru, protoze komentare jsou stejne zpravidla vyuzivany jen provokatery. To me fakt nebavi cist a myslim, ze nikoho, tak bude nejlepsi, kdyz to vypnem, co?

Kdo z Vas cetl nejake me clanky, vite ze jsem tak trochu konspiracni teoretik.

Zarazi me, jak tyto teorie pripadaji tolika lidem tak vtipne. Napriklad ta zalezitosti s 11. zarim 2001. Mne to osobne nepripada nejak zvlast vtipne, ze by si nejaka klika uvnitr vlady USA nechala utok na WTC zaridit. Ta teze o konspiraci sice trochu vtipna je.. to je proste silene, ale nekomu to pripada vtipne den za dnem, vzdy je to pro ne naprosta sranda.

Jsem antiamerican, ta pekna skatulka, kterou si pro me nekteri pripravili? Je kritizovat USA ted IN? A bylo by (jen prirovnani) kritizovat Hitlera pred valkou IN? USA je nejaktivnejsi zemi na svete ve smyslu ukazovani novych obzoru, vedeni zapadni civilizace smerem DAL. Je to ten nejnarocnejsi ukol jit pro ne po nevyslapane stezce. Bohuzel tamejsi elita je zjevne silena. "Vykourime je z der", "Skryvaji se v jeskynich"?

Takze neni divu, ze se hodne tech veci, o kterych pisi, tyka USA. Oni jsou hlavni vudci zemi a ukazujou obzor, zavedou ustavu a pak ji zrusej, my to bude jen akceptovat jak to bezi tak to lezi anebo proste se preorientovat na Rusko, tam treba nejake napady jestli nemaji. Tady zadna invence neni. USA a Velka Britanie jsou prakticky jasnymi vudci naseho zapadniho sveta.

Ja jsem v roce 2001 sotva postrehl, ze se Bush stal prezidentem. Vsiml jsem si v mediich jak tehdy resili, ze ty volby jsou nejake kontroverzni, ale vubec jsem tomu nevenoval pozornost. Pripadal mi dost nesympaticky, ale to je tak vsechno.

To se zmenilo po utoku na WTC, konkretne nastupem novych zakonu jako byl Patriot Act. To jsem se zhrozil. Ale povazovat me za antiamericana jen proto, ze si dovoluju neco spatneho rict o USA, to je fakt ulet. Ja jsem sveho casu USA obdivoval, takze s timhle se tito lide muzou jit vycpat.

Nekteri mi dokonce psali, ze jsem prilis jednostranny na kritiku USA (nehlede na to, ze chvili mluvim o Kanade, jindy o Britanii, jindy o Francii..to je nekterym zjevne uplne jedno). Dokonce mi to jeden napsal do komentaru v te dobe, kdy sem tu napsal clanek o Cine svuj znechuceny clanek, jak rada lidi odrazuje ostatni od kritiky Ciny. Ten samy den mi ten clovek pise do komentare v jinem clanku tohle. Samozrejme za kritiku Ciny jsem take sklidil kritiku, ze jsem paranoidni.

K USA a konkretne Bushovi - nemyslim si, ze je George Bush nutne hloupy, ikdyz tento image vytvari. Jednoduchy mozna, ale spis me zaujalo jak ho popsal komik Jon Steward (kolega komik Stevena Colberta take s vlastnim poradem na Comedy Central), ktery tvrdil, ze je to spis tak, ze Bush mluvi k lidem a tisku ve stylu, kdy predpoklada, ze hloupy jsme my, a tak rika zcela ocividne veci. Pripadalo mi, ze tim Steward uderil hrebik na hlavicku. Toho si opravdu neslo nevsimnout, ze Bush ve svych projevech casto rika docela zjevne veci ve stylu "Vedeme jednani, a to je o tom, ze ruzne strany diskutuji moznosti a ruzne nazory". Nemam ted po ruce konkretni citace, ale abych to uvedl do extremu, kterych byl Bushe take schopen, tak napriklad veta "Valka je vojenska operace, ve valce figuruji generalove, naboje a take tam dochazi k zabijeni". Fakt je, ze se na podobnych vetach se prakticky neda nic poprit. Dotycny rika ocividna fakta. Problem ovsem je, kdyz je rika v reakci na konkretni otazku. Nekdo se zepta na jednani XY a on odpovi, ze jednani o hovorech mezi dvema nebo vice stranami, kde si vymenuji nazory, a ze je tato vymena nazoru vsechny velmi obohatila.

Zda se tedy, ze Bush nemusi byt nutne hloupy, ale ze minimalne hovori tak, jakoby hovoril k nekomu, kdo je hloupy.

Propaganda zdarma

Autor: Jiří Míka | úterý 29.4.2008 19:18 | karma článku: 16,66 | přečteno: 1865x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 655x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 441x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1073x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...