Experti se opět mýlili.

Malé pozastavení nad voodoo současné koronavědy. Spekulace co se příliš často neliší od chytře znějících žvástů. V konečném důsledku ale prostě neměli pravdu.

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/zadna-tragedie-presne-naopak-britanie-zcela-rozvolnila-a-cisla-padaji-dolu-40367427

zdarma perly typu

„Hodně vědců, včetně mě, očekávalo, že konec lockdownu způsobí nárůst případů. Na druhou stranu, už jsme se mýlili předtím a určitě se ještě zmýlíme... Tohle je nová nemoc, o které se každý den učíme něco nového,“ dodal Naismith.

Učit se měl ve škole chlapec!

Zatím ale není úplně jasné, proč počty nakažených klesají. List The Guardian uvedl i další možnosti, jednou z nich jsou školní prázdniny, kdy se děti nepotkávají ve školách.

Jasně.. školní prázdniny, co začaly před měsícem.
imho za ten pokles může číslo 23. 

tahle věda je na úrovni věštění z kávové sedliny :-)

Hrát roli v tom ale může i to, že se s uzavřením škol snížil počet testovaných dětí, neboť bez testů nejsou na „papíře“ žádné nové případy.

Fakt nechápu, že jim to někdo žere. To popírá vědecké základy. Mudrování, že jo teď skončil fotbal, tak proto to klesá.. anebo děcka že se teď netestujou či co. Všechno čirý spekulace, kde si člověk selektivně hledá data, který by mu pasovaly na jeho teorii. 
Jednu chvíli jsou testy slovo svaté, jindy se budeme ohrazovat, že vlastně jejich počet ovlivňuje i dojem míry pandemie. Prostě expertní žvásty. Mohlo tohle, možná za to může tamto... To je fajn tak leda do debat v hospodě.

Přestože se další vývoj šíření koronaviru nedá předpovědět, už nyní je jasné, že se nenaplnily prognózy expertů ze SAGE o sto tisíci případech za den.

Ve výsledku jde o to, že jim ta predikce nevyšla. Nemá smysl se vymlouvat, ze neuvážili nějaké faktory. To jen ukazuje, jací jsou to žabaři, přestože svoje odhady tvrdí tak sebejistě. Jasně že člověk ani nemůže uvážit spoustu věcí, protože svět je skutečně komplexní a oni se často tváří, že ho umí podchytit.

Vzhledem k inkubační době covidu-19, která činí v průměru pět dní a lidé se obvykle nechají testovat až poté, co se u nich projeví příznaky, je však jasné, že vliv posledního rozvolnění se ještě nemohl na číslech výrazně projevit.Profesor James Naismith z Oxfordské univerzity zase vyhlíží 21. srpen, kdy se podle něj skutečně ukáže, jaký efekt zrušení opatření mělo. „Konec lockdownu se do denních čísel nakažených poprvé promítne až na konci tohoto týdne,“ vysvětlil.

Jedna z hloupostí jsou ty reci o zpoždění... arbitrární hodnoty... průměr 5 dni.. ale bude to 14.. anebo 21 dní. když se to hodí, tak budeme uvazovat to nejvzdálenější datum, jindy se budeme tvářit, ze návštěva v klubu s jedním brčkem už měla dopady druhý den. 

Tohle není věda ale voodoo.

Břídilové si neumí ty čísla ani zfalšovat!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Míka | středa 28.7.2021 16:25 | karma článku: 34,52 | přečteno: 1411x