Dostanou vakcinovaní na ruku elektronické RFID náramky?

Dle deníku The Boston Globe koncem minulého roku proběhlo v USA cvičení masové vakcinace obyvatel, kde lidé po vakcinaci dostávali na ruku elektronický náramek s RFID čipem. Kdo se odmítnul nechat vakcinovat, byl armádou převezen do zadržovacího tábora (karantény).

Zpověď ženy, která se údajně měla tohoto cvičeni účastnit (video je v anglickém jazyce): 

Politici a jiní státní představitelé na dotazy, zda bude podzimní vakcinace proti viru A(H1N1) povinná, odpovídají vyhýbavě, že nic takového v plánu není. Včetně České republiky.

Článek CNN z 29. července 2009 hovoří o rozhodnutí federální vlády USA využívat na vakcinace armádu spolupracující tak s FEMA. Jako oddůvodnění je ale uváděno naopak, že má armáda dohlížet a řídit rozbouřené davy dožadujících se vakcíny, kterých by mohl být údajně nedostatek. O opačné situaci, že by vakcinace byla naopak vynucována (s identickým zapojením armády na řízení davů), se skoro nehovoří.

Nicméně vláda státu Massachusetts před pár dny uvedla první takový návrh zákona, který by vakcinaci proti prasečí chřipce ustanovoval jako povinnou a stejně tak i trest převezením do karantény (a ztráty občanských práv), pokud dotyčný vakcínu odmítne. Více viz následující reportáž FOX News:

Nevím, jaké jsou plány ČR, ale představa nucené vakcinace a odvážení do zadržovacích táborů, pokud odmítnu, mě děsí stejně jako dostat nesundatelný RFID "obojek" dokazující, že jsem byl vakcinován.

Ohledně RFID náramků se v článku The Boston Globe hovoří pouze jako o technickém řešení přehledné evidence již vakcinovaných, ale celý rámec lidský svobody a etiky je ponecháván stranou.

Člověk by měl mít svobodné rozhodnutí si zvolit, zda se nechá vakcinovat. Zejména když jsou závažné obavy ze zdravotních rizik (vedlejších účinků) samotných vakcín. V Británii a ve Francii se dokonce podle průzkumů přes 50% zdravotních sester a doktorů v nemocnicích odmítá nechat vakcinovat proti tzv. prasečí chřipce, přestože stejně jako v ČR patří paradoxně mezi ty, kteří mají být vakcinováni prioritně. V USA dokonce svaz zdravotních sester chystá demonstrace proti jejich nucené vakcinaci.

Zdravotníci jako důvody svých obav uvádí nedostatečné testování této pandemické vakcíny a samotný princip někomu vnucovat (neotestovanou) vakcínu. Opět je zdravotníky připomínán případ tragické masové vakcinace proti H1N1 z 80tých let v USA, kde mnoho lidí buď na následky vakcinace zemřelo nebo utrpěli různá zdravotní poškození včetně permanentní tělesné paralýzy (Guillain-Barre syndrom).

Příbalové letáky všech vyráběných vakcín proti prasečí chřipce uvádí, že bude vakcína testována až při jejím používání vakcinací. Více zde http://mika.blog.idnes.cz/c/97168/Vakciny-proti-praseci-chripce-maji-podivne-pribalove-informace.html.

V USA byla tato vakcína úspěšně v rychlosti otestována ve verzi, která neobsahovala adjuvanty. Ty jsou přitom právě spolu s konzervantem Thimerosal považovány za hlavní důvody zdravotních obav z vakcín. Vakcíny adjuvanty dle příbalových informací obsahovat totiž mají. Proč tedy alespoň netestovali verzi vakcín s adjuvanty?

Tedy strašící obrázek malovaný poslední měsíce v médiích z nebezpečí prasečí chřipky a že vakcín bude nedostatek (vláda ČR údajně "zaspala" v obstarání dostatku vakcín proti H1N1), bledne před rostoucími obavami z vakcín samotných a z jejich naopak vnucování veřejnosti se zbraní u hlavy apod.

Článek Fox News s názvem "Swine Flu's Worst Case Scenario: Paranoia or Preparedness?" rovněž vyjadřuje obavy ze ztráty lidských práv a nastolení stanného práva při masové vakcinaci.

Greg Evensen, bývalý důstojník americké státní policie, jako řečník na veřejném setkání odpovídá na dotaz jedné ženy z publika ohledně RFID náramků (video je v anglickém jazyce):

V jeho odpovědi potvrzuje, že plán použití RFID náramků a zavírání do karantény těch, kteří vakcínu odmítnou, skutečně existuje.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Míka | úterý 29.9.2009 13:56 | karma článku: 26,24 | přečteno: 6313x