Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Česká školní inspekce nutí děti cvičit v respirátorech

Už jsem to napsal mnohokrát a napíšu to znovu. Podle Světové zdravotnické organizace by lidé rozhodně neměli cvičit v roušce nebo respirátoru. Co je na tom k nepochopení? To potvrdí i selský rozum, který fanatismus vytlačil.

Řada lidí podlehla fanatismu natolik, že si jejich odchýlení od racionality už mají problém uvědomit, protože to tak dělají lidé okolo, a televize říká, že to tak má být.

Mohl bych se logicky zamýšlet, že když je náročné v respirátoru jet v MHD, tak asi nebude terno v tom sportovat.

Přitom vláda ještě nedávno přikazovala amatérskému sportu nosit při běhání respirátor. Aby prý policie nemusela řešit kontroverze, kde je hranice sportu a zahálky. 

Teď tomu cirkusu dala tečku Česká školní inspekce, která v metodických pokynech nabádá učitele, aby děti s nanucenými respirátory ve třídách cvičily. Ve třídách, kde pro počet dětí je už tak nekvalitní vzduch, i pokud se člověk nepohybuje. Stačí se začíst do nějakých vědeckých studií, kde se dozvíte, jak vlastně i ten náš normál, co byl ve třídách a jiných místnostech, kde je více lidí, byl problematický bez dostatečného větrání sám o sobě. 

No a teď děti v rouškách mají cvičit. 

To je v rozporu s tvrzením WHO, že by se v rouškách nemělo sportovat, protože to škodí zdraví.

https://www.yahoo.com/lifestyle/mask-coronavirus-covid19-exercise-who-144316012.htmlThe WHO has now warned donning a mask while being active may make breathing uncomfortable.It recognises laboured breaths as a “serious symptom” of the coronavirus.By making breathing difficult, wearing a mask while being active may exacerbate the existing symptom.Sweat may also make a mask wet, further hindering breathing and encouraging the growth of microorganisms, the WHO has warned.Exposure to microorganisms could trigger an infection that has nothing to do with the coronavirus.Experts have previously pointed out masks become less effective at warding off viruses when damp, with all of us having moisture in our breath.

Oficálně tedy máme rozhodnutí Češké školní inspekce systematicky ničit dětem zdraví. Každý den. Každou hodinu. I o přestávkách. Bravo.

Fanatismus už byl fakt prokazatelně posunut na rovinu zločinů proti lidskosti.

Přitom myšlenka je v jádru dobrá... děti v ČR za poslední rok ztloustly v průměru o 3 kg. To všechno se samozřejmě podepíše na zdraví. Takže opět.. pak se nedivte zvýšené vytíženosti nemocnic.

Všichni učitelé, školní inspektoři a ředitelé toto umožňující, by si měli uvědomit, že se osobně podílí na zločinech proti lidskosti (dokonce v rámci organizované skupiny, což je přitěžující okolnost). "Bylo to nařízení" nikdy u soudu jako výmluva nefungovalo.

 

https://tn.nova.cz/clanek/skoly-vyzraly-na-zakaz-telocviku-deti-cvici-kdykoliv-behem-vyucovani.htmlČeská školní inspekce přišla s neobvyklým doporučením pro základní školy. Kvůli zrušenému tělocviku nemají děti dost pohybu, a tak by podle ní měli učitelé zařazovat různá cvičení jinam do výuky. Žáci by se měli například před hodinou protáhnout nebo si o přestávkách zaskákat.V litvínovské základní škole se před hodinou češtiny protahují do rytmu básničky. Přesně tak, jak to navrhuje Česká školní inspekce. Protahování je jen začátek."Uděláme tolik dřepů, kolik je ve slově kočka písmen," instruuje je paní učitelka.Podle školní inspekce děti ztratily pohybové návyky a ve škole jim prý chybí nejčastěji tělocvik. Jenže do tělocvičen se nesmí kvůli protiepidemickým opatřením. Zatímco při obědě se děti mohou potkávat bez roušek, na hřiště nebo do tělocvičen nemůžou. "Připravili jsme dokument, jak ty aktivity realizovat mimo hodiny tělesné výchovy, ty pohybové aktivity se stanou součástí běžného školního režimu," uvedl Ondřej Andrys, náměstek ústředního školního inspektora.Zatím není jasné, kolik škol už se novou metodikou začalo řídit. Je dobrovolná."Byli bychom radši, kdyby byly úplně otevřené výchovy a děti mohly cvičit a zpívat. Fyzicky strádaly, jsou mnohem obéznější, pomalejší a hlavně lenivější," řekla ředitelka litvínovské základky Radka Jirkovská.Podle návrhu školní inspekce by se děti měly hýbat také o přestávkách. Třeba skákat panáka. Anebo do školy dojíždět na kole. Podle psychologů by ale děti měli motivovat především rodiče....

Autor: Jiří Míka | pátek 16.4.2021 16:51 | karma článku: 20,48 | přečteno: 504x
  • Další články autora

Jiří Míka

Australská policie začala cíleně útočit na novináře

Česká masmédia systematicky cenzurují dění v Austrálii. Možná si při intenzivní nelegální reklamní kampani na produkty firem Moderna a Pfizer nevšimli, že se opatření a jejich vynucování dostalo na zcela novou úroveň?

19.9.2021 v 18:48 | Karma: 31,27 | Přečteno: 1311x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Matka vyjádřila potěšení nad tím, že se vakcinované dítě cítilo nadřazené

Přečetl jsem si příspěvek, kde žena napsala, jak ji potěšilo, když byla se svým dítětem u doktora, a zaslechla v čekárně jiné dítě říkat mamince, že chce vakcínu, protože nechce být lůzr jako nevakcinovaní spolužáci.

5.9.2021 v 11:29 | Karma: 26,64 | Přečteno: 868x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Změna je jediná konstanta

Experti furt něco říkají. Ale od začátku to přece byl ohromně nebezpečný virus, ne? Nezavíraly se kvůli němu celá města? Co se "mutacemi" změnilo? Proč furt měnit pravidla.

26.8.2021 v 2:14 | Karma: 12,62 | Přečteno: 266x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Vláda aplikovala do lidí včetně dětí radioaktivní látku

Když uvažujeme, že když vláda tvrdí, co je bezpečné, jak to může znamenat, že unesou vaši dceru, vloží ji do žíly LSD, na její tělo připevní zdroje elektrického proudu, a doslova přeprogramují její osobnost pomocí elektrošoků.

18.8.2021 v 12:15 | Karma: 18,42 | Přečteno: 853x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Idoti idotům... věci věcem a lidi lidem

Popravdě nevidím důvod vymýšlet ani název článku. Jebe vám? Fakt věříte tomu, co "říkaj", protože to "není konspirační teorie". Tím jste se právě nachytali.

18.8.2021 v 4:08 | Karma: 18,45 | Přečteno: 455x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...