Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

Alexander Mikoláš

15. 1. 2009 2:12
Flouridace vody!

Nesmíme dopustit, aby celosvětové komunistické spiknutí znečistilo a vysálo naše cenné tělní tekutiny!

0 0
možnosti
M

mckenziee

12. 10. 2008 20:53
Sweet Misery - A Poisoned World

pozrel by som si ten dokument, ale nikde ziadne titulky :( ...

Jiri M. nerozmyslali ste nad prekladom tituliek? tak by si ten dokument pozrelo urcite spusta ludi..

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

11. 1. 2009 23:09
Re: Sweet Misery - A Poisoned World

Rád bych, ale po zkušenosti s překladem filmu, dobře vím, jak je to časově nákladné (hlavně pozicování těch titulků). 

Tak se do překladů filmů moc nehrnu, ale jsem vždy moc rád, když si s tím někdo tu práci dá.

0 0
možnosti
DK

Bertiik

22. 9. 2008 12:31
Stevia

Aspartam je povolený přestože jsou proti němu výhrady, stevia je zakázaná, protože výrobci umělých stadidel vznesli připomínku - zákaz v EU trvá...

http://cs.wikipedia.org/wiki/Stevia_rebaudiana

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

28. 9. 2008 0:55
Re: Stevia

bohužel to zjevně musí být alespoň rakovinotvorné, aby to mohlo získat povolení k prodeji

0 0
možnosti
H

happyJane

21. 9. 2008 15:45
Moc internetu škodí

No kdyby jsme měli věřit všemu co se píše o škodlivosti potravin a jejich přísad na internetu, tak už jsme přinejlepším na psychiatrii s poruchou příjmu potravy nebo  už rovnou pod drnem. To už by člověk nemohl sníst ani vypít skoro nic, kdyby nad tím takto přemýšlel.

0 0
možnosti
M

Mischa4you

18. 12. 2008 12:53
Re: Moc internetu škodí

Milé děvče, ani nevíte jak jste mi přihrálo na smeč. Ani můj syn totiž nechápe, jak mohu nakupovat tři hodiny. A více. On by běžný nákup stihl za 15 minut. Ty tři hodiny jsou daní za to, že na každém obalu čtu  co daný obsah "nabízí" za přísady ,"zlepšovače", "zvýrazňovače" a další pochybné látky. A rozhodně si nepřipadám paranoidní, ani netrpím poruchou příjmu potravin. Chci jen za své peníze to nejlepší z toho "nejhoršího". ;-€ V podstatě jsme ze svého stravování odbourali veškerý "balast" a já se snažím , aby rodina jedla zdravě. I když musím více vařit. Ale vyplácí se to. Nejen ekonomicky. Jde mi o zdraví těch nejbližších, které je pro mne prioritou. Pod tím "drnem" skončíme samozřejmě jednou všichni,

ale proč by to mělo být s přispěním výrobců "nepoživatin"?

0 0
možnosti
JPG

Jean Paul Gaultier

21. 9. 2008 14:05
Karma

R^R^R^

0 0
možnosti
L

lesicatko

21. 9. 2008 11:55
Mýty okolo aspartamu

Ako tu už uviedlo viacero prispievateľov, človek, ktorý neovláda chémiu je schopný napísať akúkoľvek blbosť nájdenú na webe.Tiež som už na webe našiel kritiku aspartamu od autorov  - profesorov zvučných amerických univerzít, ktoré keď som čítal, tak som vedel okamžite že sú blud.Ono totižto napísať, že každý diabetológ by vedel hovoriť o problémoch s "wood alcohol" , teda metanolom, čo je produkt rozpadu aspartamu je čistý blud.Keď už, tak diabetológovia majú problém pri ketoacidózach svojich pacientov s dimetylketónom, teda acetónom a metanol sa v malom vyskytuje aj pri trávení oveľa prozaickejších potravín, napr jablk.No a niečo podobné je aj s tým glutamanom sodným, takže ako to v skutočnosti je ?

http://www.eufic.org/article/sk/1/8/artid/aspartame/

http://ivanbella.blog.sme.sk/c/68209/Fakty-o-glutamane-sodnom.htm

0 0
možnosti
J

jiri.fiala

18. 12. 2008 14:08
Re: Mýty okolo aspartamu

na tento prispevek a obecne podobne inteligentni veci vam neodpovi :) ale pravda je, ze zbytecne pit veci s aspartamem je zbytecne... nicmene hledat za tim ohlupujici spiknuti. proc by radsi neotravili vodu, vzduch, pecivo? cocacolu pije malo lidi a vetsinou v zemich, kde se "vyvrazduji" nizkou natalitou sami. to by tu colu museli davat zdarma po hektolitrech do afriky a ciny.

0 0
možnosti
DK

Fonon

21. 9. 2008 11:35
Autor článku ráčí být chemik,

že píše tak zasvěceně? A vůbec mu nevadí, že takový sacharin je mnohem horší.

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

21. 9. 2008 13:26
Re: Autor článku ráčí být chemik,

popíráte sám sebe.:)

jestli je sacharin ještě horší, tak je to celé ještě horší.každopádně tu jde o  všechny náhradní sladidla

nejsem chemik, ale pokročilý uživatel internetu

0 0
možnosti
JN

Jannynov

21. 9. 2008 11:13
pan neví o čem píše

Pane, takto to dopadá kdy nepoučený laik píše o něčem o čem nemá ponětí.

Google vzdělání nenahradí - internetoví " všeználci" jsou totiž na podobné úrovni jako vy -- laici. Palec dolů za šíření paranoie a bludů. RvRvRv

0 0
možnosti
I

ivoš

21. 9. 2008 11:00
Aby nedošlo k omylu,

já ty syntetické limonády taky nesnáším a nepiju je, ale spíš proto, že mi prostě nechutnají. Zrovna tak čínské polévky s glutamátem ap. Dám přednost ovoci a zelenině z vlastní zahrady. O jedech: sežeňte si na internetu pojednání o éčkách a jiných přídavcích. Každý bude tvrdit něco jiného. Vyberte si. Ale nebuďte tak paranoický.

0 0
možnosti
JP

sedivak

21. 9. 2008 10:54
Aspartam je jednoduchý polypeptid

spojený z aminokyselin, z nichž KAŽDÁ se významně podílí na buněčné tvorbě. Protože jsou v těle běžně přítomny, nemohou být jedy. Totéž ve fialovém platí pro kyselinu glutamovou a její sodnou sůl. Z těch aminokyselin jen stojí za zmínku fenylalanin, který u jedinců s genetickými vadami může způsobit nemoc fenylketonurii. Zdravým lidem nic nehrozí - jde o podobný případ, jako moučný lepek působí lidem s genetickou vadou céliakii. Tito lidé ovšem mouku jíst nemohou, ale nikdy jsem neslyšel, že by proto mouka byla jedovatá a měl by být vydám zákaz její spotřeby.

Je velmi smutné, že řada řvoucích ekoteroristů získává své názory z internetu místo toho, aby si přečetla aspoň základy chemie.

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

21. 9. 2008 13:29
Re: Aspartam je jednoduchý polypeptid

otázka je kolik lidí museli uplatit, aby byla pravda to, co píšete? :)

co nechápu jestli je to tak bezpečný, proč to způsobuje nádory mozku u myší, na kterých to bylo testováno. proč to FDA nejdříve jednoznačně neschválilo ?

0 0
možnosti