- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nesmíme dopustit, aby celosvětové komunistické spiknutí znečistilo a vysálo naše cenné tělní tekutiny!
pozrel by som si ten dokument, ale nikde ziadne titulky :( ...
Jiri M. nerozmyslali ste nad prekladom tituliek? tak by si ten dokument pozrelo urcite spusta ludi..
Rád bych, ale po zkušenosti s překladem filmu, dobře vím, jak je to časově nákladné (hlavně pozicování těch titulků).
Tak se do překladů filmů moc nehrnu, ale jsem vždy moc rád, když si s tím někdo tu práci dá.
Aspartam je povolený přestože jsou proti němu výhrady, stevia je zakázaná, protože výrobci umělých stadidel vznesli připomínku - zákaz v EU trvá...
bohužel to zjevně musí být alespoň rakovinotvorné, aby to mohlo získat povolení k prodeji
No kdyby jsme měli věřit všemu co se píše o škodlivosti potravin a jejich přísad na internetu, tak už jsme přinejlepším na psychiatrii s poruchou příjmu potravy nebo už rovnou pod drnem. To už by člověk nemohl sníst ani vypít skoro nic, kdyby nad tím takto přemýšlel.
Milé děvče, ani nevíte jak jste mi přihrálo na smeč. Ani můj syn totiž nechápe, jak mohu nakupovat tři hodiny. A více. On by běžný nákup stihl za 15 minut. Ty tři hodiny jsou daní za to, že na každém obalu čtu co daný obsah "nabízí" za přísady ,"zlepšovače", "zvýrazňovače" a další pochybné látky. A rozhodně si nepřipadám paranoidní, ani netrpím poruchou příjmu potravin. Chci jen za své peníze to nejlepší z toho "nejhoršího". V podstatě jsme ze svého stravování odbourali veškerý "balast" a já se snažím , aby rodina jedla zdravě. I když musím více vařit. Ale vyplácí se to. Nejen ekonomicky. Jde mi o zdraví těch nejbližších, které je pro mne prioritou. Pod tím "drnem" skončíme samozřejmě jednou všichni,
ale proč by to mělo být s přispěním výrobců "nepoživatin"?
Ako tu už uviedlo viacero prispievateľov, človek, ktorý neovláda chémiu je schopný napísať akúkoľvek blbosť nájdenú na webe.Tiež som už na webe našiel kritiku aspartamu od autorov - profesorov zvučných amerických univerzít, ktoré keď som čítal, tak som vedel okamžite že sú blud.Ono totižto napísať, že každý diabetológ by vedel hovoriť o problémoch s "wood alcohol" , teda metanolom, čo je produkt rozpadu aspartamu je čistý blud.Keď už, tak diabetológovia majú problém pri ketoacidózach svojich pacientov s dimetylketónom, teda acetónom a metanol sa v malom vyskytuje aj pri trávení oveľa prozaickejších potravín, napr jablk.No a niečo podobné je aj s tým glutamanom sodným, takže ako to v skutočnosti je ?
http://www.eufic.org/article/sk/1/8/artid/aspartame/
http://ivanbella.blog.sme.sk/c/68209/Fakty-o-glutamane-sodnom.htm
na tento prispevek a obecne podobne inteligentni veci vam neodpovi :) ale pravda je, ze zbytecne pit veci s aspartamem je zbytecne... nicmene hledat za tim ohlupujici spiknuti. proc by radsi neotravili vodu, vzduch, pecivo? cocacolu pije malo lidi a vetsinou v zemich, kde se "vyvrazduji" nizkou natalitou sami. to by tu colu museli davat zdarma po hektolitrech do afriky a ciny.
že píše tak zasvěceně? A vůbec mu nevadí, že takový sacharin je mnohem horší.
popíráte sám sebe.:)
jestli je sacharin ještě horší, tak je to celé ještě horší.každopádně tu jde o všechny náhradní sladidla
nejsem chemik, ale pokročilý uživatel internetu
Pane, takto to dopadá kdy nepoučený laik píše o něčem o čem nemá ponětí.
Google vzdělání nenahradí - internetoví " všeználci" jsou totiž na podobné úrovni jako vy -- laici. Palec dolů za šíření paranoie a bludů.
já ty syntetické limonády taky nesnáším a nepiju je, ale spíš proto, že mi prostě nechutnají. Zrovna tak čínské polévky s glutamátem ap. Dám přednost ovoci a zelenině z vlastní zahrady. O jedech: sežeňte si na internetu pojednání o éčkách a jiných přídavcích. Každý bude tvrdit něco jiného. Vyberte si. Ale nebuďte tak paranoický.
spojený z aminokyselin, z nichž KAŽDÁ se významně podílí na buněčné tvorbě. Protože jsou v těle běžně přítomny, nemohou být jedy. Totéž ve fialovém platí pro kyselinu glutamovou a její sodnou sůl. Z těch aminokyselin jen stojí za zmínku fenylalanin, který u jedinců s genetickými vadami může způsobit nemoc fenylketonurii. Zdravým lidem nic nehrozí - jde o podobný případ, jako moučný lepek působí lidem s genetickou vadou céliakii. Tito lidé ovšem mouku jíst nemohou, ale nikdy jsem neslyšel, že by proto mouka byla jedovatá a měl by být vydám zákaz její spotřeby.
Je velmi smutné, že řada řvoucích ekoteroristů získává své názory z internetu místo toho, aby si přečetla aspoň základy chemie.
otázka je kolik lidí museli uplatit, aby byla pravda to, co píšete? :)
co nechápu jestli je to tak bezpečný, proč to způsobuje nádory mozku u myší, na kterých to bylo testováno. proč to FDA nejdříve jednoznačně neschválilo ?