Proti-policejní zákon v Berlíně? A co se, krucinál, najednou divíte.

V Berlíně právě přijali antidiskriminační zákon. Když někdo obviní policistu z rasismu, je na policistovi dokázat opak, jinak  je dotyčnému vyplaceno odškodnění. Němečtí politici jsou zděšeni. Ale proč, vždyť sklízejí, co zaseli.

Vzpomínáte na náš slavný  "antidiskriminační" zákon 198/2009? Ten úplně stejně  popírá elementární právní princip naší civilizace - presumpci neviny. Přesto byl do našeho právního řádu infiltrován na základě jakési dobrotrusové směrnice EU.

Otřesné právní kutilství ideových levičáků ve jménu dobra tehdy slavilo úspěch. Nikoli poprvé podpořeno předsedou Ústavního soudu. 

Poprvé jsem si na to vzpomněl, když JUDr. Rychetský nedávno dal rozhovor (tuším) Hospodářským novinám a povzdechl si tam, že naše civilizace je torpédována. Ano, je, ale nemá právo si stěžovat ten, který ta torpéda aktivně ládoval.

Nyní tedy slyšíme i rozhořčení německých politiků. Ale to přeci bylo jasné, že to takto musí skončit.. Současní progresivní berlínští soudruzi  (Socialisté, Zelení a postkomunistická Levice) si také chtějí vydobýt ostruhy revolučních bojovníků.

Je z toho jedno prastaré poučení a jediná cesta ven.

Poučení říká, že principy se nemají měnit a s prvním porušením se zadělává na problém.

Cesta ven vede jedině o pár kroků zpět. 

Vzpomínám si, jak v listopadu 1989 Jiří Suchý odpověděl nějakému ruskému novináři na námitku, že se vracíme o čtyřicet let zpět. Řekl tehdy, že tímto krokem o čtyřicet let zpět děláme zásadní krok kupředu. A tak to je.

 

 

Autor: Michal Zapletal | pondělí 22.6.2020 18:24 | karma článku: 37,81 | přečteno: 1680x