Omluvenka za 190 miliónů

Ve stínu parlamentních voleb v pátek 28. května vyhlásil MHP veřejnou zakázku č.146766 , která má za 190 miliónů korun vedení hlavního města opatřit další papír o tom, že na magitrátu se vše provádí podle zákona. Chcete se zúčastnit? Zaplaťte milion jistoty a můžete jít do toho.

Pražská ODS vidí, že ztrácí půdu pod nohama, proto se rozhodla budoucímu zatupitelstvu pomstít. Dva měsíce před komunalními volbami bude zadána zakázka, která jednak zatíží budoucí zastupitelsvo výdajem, který se blíží polovině ročního rozpočtu okresního města, jednak ochromí na celé příští volební období kontrolní činnost zastupitelů. Na jakékoliv kritické přípomínky bude magistrát reagovat tak, že je přece kontrolován externí firmou a žádná další opatření nejsou potřeba a nejsou na ně peníze. Firmě se bude platit každý den 180 tis.Kč. Kromě toho bude pracovat zákonný auditor, s nímž bude rovněž podepsána smlouva na celé příští volební období krátce před volbami a 52 lidí v odboru finanční kontroly.

 

Starorosta MČ Brno-Žabovřesky Aleš Kvapil chyboval. Měl zajet do Čech na zkušenou, jak se to má dělat. S panem Štoplem se vůbec neměl setkat. Pan Novotný měl panu Štoplovi nabídnout zprostředkovatelskou smlouvu na to, že mu za 4 miliony vyřídí do třech měsíců stavební povolení. Kdyby tak učinil, mohl mu po vydaní stavebního povolení vystavit fakturu na 4 miliony za vyřízení stavebního povolení. Starosta Kvapil pak měl vyhlásit za 190 miliónů z kapes daňových poplatníků veřejnou zakázku na vypracování auditu, který by zjistil, že v Brně-Žabovřeskách je všechno legální a žádná korupce tam neexistuje. Veřím, že nástupce pana Kvapila to tak zvládne a všichni se budeme radovat, jak si ODS s korupcí poradila.

Autor: Michal Štěpán | čtvrtek 3.6.2010 9:20 | karma článku: 18,66 | přečteno: 1549x