Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vokšay si myslí, že zná USA a že Němci vědí, v čem je problém USA

Marek Vokšay v posledním článku souhlasí  s údajně německým deníkem, komentuje USA a situaci tam a zbraně. Jak je vidět, má zkreslený pohled na svět i samotné USA. Je problém ve zbraních nebo v zdravotním pojištění a pravidelných prohlídkách? Ne, problém je jinde.

Ale k článku M. Vokšaye, který je zřejmě znalec na zbraně i USA. V článku píše takové věci jako

"Musím souhlasit. Američané jsou národ extrémů. Jsou od mala vedení k tomu, že prášky vyřeší všechny problémy a proto lze často vidět jedince, užívající střídavě léky na uklidnění s přípravky na povzbuzení. Znám konkrétní případ člověka, kterému jeho vlastní matka poté, co zjistila, že si občas zapálí jointa, od 14 let sama vnucovala pášky na spaní v domnění, že ho to "vyléčí", ačkoli nebylo co léčit. Dnes následkem toho trpí tento muž chronickou nespavostí. Další úchylka Američanů je v tom, že bzvýhradně věří ve schopnosti psychologů .... zajímavé v hlavně proto, že od dětství jsou vychováváni k maximální sebedůvěře, ale v pozdějším věku pak své schopnosti ustát psychicky běžné životní trable ztrácejí... jinak si nelze vysvětlit stav, kdy snad polovina američanů považuje za normální mít osobního psychoterapeuta a řešit s ním každý prd."

 

Naprosté žvásty člověka, který nikdy nebyl v USA a jehož znalosti ukazují nedostatek smyslu pro geometrii a teologii. V USA ani nikde jinde nejsou vedeni k tomu, že prášky vyřeší všechny problémy. A rozhodně Američané nevěří o nic víc psychologům a psychiatrům než jiné národy. Počet psychologů a psychiatrů není vůbec obří v porovnání s americkými právníky. Je nutno si uvědomit, že Američané mají velmi komplikovaný zdravotní systém a že spousta lidí nemá zdravotní pojištění, tudíž si onoho psychologa nemůže dovolit. Drtivá většina Američanů pracuje a žije tak podobně jako Češi, bez chození k psychiatrovi s každým prdem, jak si  mylně Vokšay myslí. Polovina Američanů nemá na život nijak jiný náhled v porovnání s Čechy, jen Američané jsou velcí vlastenci, což se o Češích říct nedá.

I ten slavný německý deník, který pan Vokšay nadšeně cituje a nadšeně s ním souhlasí, nemá docela tak ve věcech jasno. Jistě, Američanům chybí zdravotní pojištění, chybí zdravotní pojištění pro děti automaticky a chybí pravidelné prohlídky, mají dost mentálně nevyrovnaných lidí, o které není postaráno. Jenže ani pravidelná prohlídka jednou za rok neodhalí hluboce ukrytkou mentální vyšinutost, na to je třeba poněkud víc.

Sebevědomí, ke kterému jsou Američani vychovávaní, je pro mnohé Čechy typu Vokšaye směšné, jenže kde jsou Češi a kde jsou Američané? Češi mají buď tendenci se sebemrskat až moc nebo se podceňovat, v žádném případě pak nejsou národ sebevědomý, jsou známí tím, jak otáčejí dle větru. Je nepravda a hloupost psát o Američanech věci jako že Američané chodí k psychiatrovi s každou blbostí, že polovina jich považuje za normální mít osobního psychoterapeuta a podobně. Jakkoliv nemám Američany rád, nesnáším tyhle povrchní poznámky nevzdělanců, jejichž znalosti Ameriky jsou čerpány z béčkových filmů na Nově.

Pan Vokšay oznamuje: "Jsem rád, že stále více lidem dochází, že problémem nejsou zbraně v rukou slušných a bezúhonných občanů. Problém je naopak pouze v lidech. V lidech psychicky narušených, nemocných nebo hloupých."

V čem je tedy problém střílení v USA? Zdravotní pojištění? Zbraně? Ani jedno. Ale rád bych, aby nad tím každý popřemýšlel jinak než bulvárovým pohledem diváka Novy. Rozhodně to není o lidech mentálně narušených nebo nemocných.

 

P.S. Do diskuze za Vokšayem se nevydávejte, protože je to TAK

Autor: Michal Smutný | úterý 18.12.2012 19:11 | karma článku: 16,27 | přečteno: 1175x
  • Další články autora

Michal Smutný

Trololo aneb jak poznat trola na idnesu a jak co admini musí

K diskuzím bylo v poslední době napsáno asi tisíc článků, a tak napíšu další. Jelikož s troly pracuji již nějaký ten pátek, znám a poznám je...moje rady v kostce: nenoste minisukně, trolové vám budou koukat na nohy. Nekrmte troly, podáte jim prst a oni vám urvou paži. A admini?

11.8.2014 v 10:27 | Karma: 17,93 | Přečteno: 1227x | Diskuse| Hyde park

Michal Smutný

Staré dobré časy - nicky, ne komunismus!

Od Velké listopadové diskuzní revoluce (dále jen VLDR) uplynula nějaká doba a já si pořád zvykám, ale obdivuji nové diskuzní prostředí. Jsem vděčný redakci, že zavedla registraci a reálná jména.

13.3.2014 v 10:50 | Karma: 15,16 | Přečteno: 914x | Diskuse| Ostatní

Michal Smutný

Z ankety Bloger roku jsem zmatenej jako Goro u Tokia

Tak a je to tady. Dlouho očekávaná anketa Bloger roku je tady. Bloger roku 2013 teda. A 2014. Nechápete? Já taky ne. Už jste hlasovali? Já jo, já najiva jsem hlasoval jenom pro jednoho, protože jsem to opět nepochopil, měl jsem možnost zaškrnout tři lidi a já to nevěděl. No, ono je toho víc, co nechápu. Jsem z toho trošku smutný.

26.2.2014 v 10:28 | Karma: 15,20 | Přečteno: 1010x | Diskuse| Ostatní

Michal Smutný

Otevřený dopis všem zklamaným Zemanem a Kroupovi

Otevřený dopis vyjadřující zklamání letí internetem: autor Vladimír Kroupa. Tisíce lidiček karmuje a lajkuje, tisíce zklamaných Zemanem a nadšených Kroupou. Buran Zeman mlčí. Proč by se měl taky vyjadřovat k něčemu tak srandovnímu jako je stížnost nějakýho Pepíka z Paneláku?

5.11.2013 v 11:32 | Karma: 26,93 | Přečteno: 2079x | Diskuse| Ostatní

Michal Smutný

Hnusné české děti střílej klásný zvížátka, ptáčky, čiči a hafíky

Představte si, ta televize, ta česká, ta veřejnoprávní, představte si to, paní, mají tam zvířata a nějaký malý děti do nich střílí! Ano, psala o tom Kačenka. Ta Kašparovic. Poslyšte, to je hrůza. Co z nich asi vyroste? Vrazi, ano, sprostí psychopati a vrahouni, co jinýho!

20.4.2013 v 11:09 | Karma: 21,03 | Přečteno: 1520x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Hasiči celou noc zasahovali v pralese Mionší, vodu nosili na zádech

2. května 2024  9:16

Beskydský prales Mionší v noci zachvátil požár. Hasiči celou noc zasahovali v jeho nejvyšším...

Volby by jasně vyhrálo ANO, mimo Sněmovnu by zůstaly TOP 09 a KDU-ČSL

2. května 2024  8:17,  aktualizováno  8:48

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo ANO s 32,5 procenta, ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, jeden člověk skončil v nemocnici

2. května 2024  8:11

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Amsterdam bojuje proti nerovnosti v močení. Vyčlení miliony na veřejné záchodky

2. května 2024  7:53

Radnice v Amsterodamu po několikaletém nátlaku ze strany žen vyčlenila čtyři miliony eur (přes 100...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7407x
Jenom další obyč chlápek, další bloger