Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Náhodou četné frekvenci duševním onemocnění Amíků vděčíme i za jejich odbojovou činnost. Není divu, že se Mašínům příliš do USA nechtělo, když si přečetli článek „Tak se žije v Americe“ (RP 29. 7. 1951, s. 4),  podle něhož „nervovými, duševními chorobami trpí 8 milionů Američanů“. A tak se raději věnovali u nás, kde se mohli alespoň najíst, té teroristické činnosti podle vzoru svého velkého učitele Malého.

Takže by možná bylo zajímavé zjistit, kolik procent Čechů trpí těmi onemocněními dnes. A porovnat to s tím číslem tehdy trpících Amíků, kteří si žili tehdy zhruba tak dobře jako my dnes.

2 4
možnosti
Foto

Takže fakta Vládní studie z roku 2005 udává, že každý čtvrtý obyvatel USA trpí nějakou duševní poruchou, což staví USA na jednu z nejvyšších příček v prevalenci duševních chorob ve světě, ne-li dokonce na první. V léčbě však Spojené státy silně pokulhávají za vyspělými zeměmi. Účinné pomoci se totiž dostane méně než jedné třetině postižených dospělých (některé studie udávají dokonce jen 20%) a méně než polovině dětí. Přitom duševní nemoce postihují hlavně mládež: zhruba polovina vážných duševních poruch se projeví do 14. roku jedince, tři čtvrtiny do 24. roku. V USA však většinou uplyne dlouhá doba, než se nemoc začne léčit – pokud se vůbec začne. U mládeže má špatná dostupnost léčby další závažné důsledky pro budoucí život, protože víc než 50% dospívajících nad 14 let, u kterých byla diagnostikována duševní choroba, nedokončí středoškolské vzdělání.

http://rubensteinova.blog.respekt.ihned.cz/c1-46026230-zeme-nezdraveho-rozumu

3 4
možnosti
PK

Voksay zna jedine - slova trol a lzete. Toto opakuje porad dokola. O USA nevi nic, akorat to, ze nekde nejake USA existuje.

17 2
možnosti
PP

P86a23v74e30l 95P49e75c58h

18. 12. 2012 22:15

Vokšay (provokatér) je zajímavá osoba, rodem a četností výskytu, mně dosud neznámého původu:-)

http://www.kdejsme.cz/prijmeni/Vok%C5%A1ay/

!nebo také dotaz na možné předky A.Bokšay (Bokšaj -Stb)

http://www.kosmas.cz/knihy/141605/alexa-boksay/

Kdykoliv, na dotaz můj či kolegů k původu jeho podivného rodového příjmení, přišla obvyklá, tvrdá, hysterická reakce a nekompromisní výmaz na diskusi.RvPodobně, jako v současné době u "zmodralého, hrdého soudruha" Paulczyňského.

11 1
možnosti
Foto

Vokšajovy rozumy jsou srandovní dokonce i když se "zamýšlí" nad reáliemi českými, ale proč o tom psát? Rozumnej člověk přece nepolemizuje s Pepkem Vyskočem, kterej za každou větou povyskočí a udělá me-éééé :-)

19 4
možnosti
VK

Ja nevim jak znate USA vy nebo pan Voksay. Jeho clanek jsem necetl, nicmene to co jste zde vlozil, ten jeho odstavec je naprosta pravda.

8 13
možnosti
Foto

Nevím, jak znáte USA, kde a jak dlouho tam žijete a s kým se tam stýkáte, nicméně ten Vokšajův zde citovanej odstavec je naprostá pitomost.

15 4
možnosti
MS

Autore, vas clanek mi prijde spise jako komentar do diskuze pod clanek p.Voksaye,nikoli material na samostatny blog.....krom negace nazoru p.Voksaye,jste  sam s nicim novym neprisel. Ano,zcela jiste chyba nebude jen ve zdravotnim systemu,v tom mate pravdu......chyba bude v nastaveni systemu jako takoveho... 

Priste prosim nejakou "zajimavou" myslenku....zvlaste od nekoho kdo USA zazil na vlastni kuzi.

7 5
možnosti
RH

zahlédl jsem tam Ignáciův vliv.. ;-) Jinak karma.. R^

7 4
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7407x
Jenom další obyč chlápek, další bloger