Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

V jednom městě Vás zastřelí – v druhém vás ???

Byla dvě města. Jedno se jmenovalo, řekněme – Gun City druhé zase Justice City. V jednom byl šerif nějaký Frank, v druhém  Val

V jednom z těch měst chodili všichni ozbrojení a vždy a pořád se zbraní, ať už byli doma v obýváku, nebo šli do práce, do hospody na pivo, jen tak na procházku, nebo třeba do kina. Nemohli prostě riskovat, že by někdo v kině začal střílet a kromě střelce neměl nikdo zbraň. Zbraně jsou totiž užitečný a jenom s nima lze nastolit pořádek a právo. Na zbraň nebylo potřeba žádný povolení, prostě člověk přišel a koupil si zbraň. I ženský nosily zbraně, takový malý revolvery jako je Smith & Wesson Centennial 442 Airweight. nosily je v kabelkách, v batozích, v igelitkách, prostě co bylo. Chlapi je nosily samo v bundě nebo za opaskem, i když někteří si je strkali do kalhot, buď u zadnice nebo přímo nad koulema. Jo, sice se staly nehody sem a tam, ale čert vem ustřenený koule, bezpečnost se zbraní je zaručená.

V tom městě vládl šerif, kterej se rád poslouchal a viděl. všude po městě byly plakáty s jeho postavou, kde pozóval samo jak jinak než se zbraní. Toho šerifa nikdy nikdo neviděl, ale vědělo se o něm. Ten šerif dával pokyny svejm věrnejm pohůnkům formou letáků a oběžníků, který vydával denně, pokud bylo třeba vydat extra leták, vždycky na to předem upozornil. Všichni věděli, že je to tvrdej šerif.  Šerif zbraně miloval, měl je všude. V kuchyni, v obýváku, v pracovně, na hajzlíku.

 

Jednu měl dokonce schovanou ve škole, kam chodily jeho děti, které často pozoroval z okna jeho domu, bydlel totiž naproti školce. Učitelky samozřejmě zbraně měly taky. Výuka byla hlavně soustředěná na užívání zbraní a schopnost přežít. Jak se navigovat podle mechu v divočině, jak rozdělat oheň bez sirek atp. Podporovali se ti žáci, kteří kradli a podváděli. Ale nesměli být u toho chycení. Odměňovali se jenom dobří podvodníci, mizerní se rovnou zbičovali.tenhle šerif měl vždycky na všechno řešení, u nich ve městě se neujaly pochybný existence, každej si na sebe musel vydělat, žádní narkouši tam nepáchali zločiny, protože o kom se vědělo, že má něco s drogama, rovnou ho odpráskli.

 

Nebrala se taky žádná jiná rasa, protože šerif neschvaloval míšení ras. V tom městě byly zbraně všude. Bylo tam ale víc problémů než lidí, samý nevyřešený vraždy a obyvatelstvo se zabývalo střílením natolik, že zapomnělo na normální běžnej život a podnikání.Najednou došel chleb, nebyl pekař, došlo maso, nebyl řezník. Zabil ho pekař v souboji. Řezníka odkrágloval detektiv, kterej si myslel, že honí smažku. No prostě, stručně řečeno, obyvatelé tohodle města si rozhodli udělat zásoby a vypravili se do toho druhýho města na konci údolí. Na šerifa nečekali. A ani by se ho nedočkali, jednou ho totiž vlastní syn odstřelil, když si hrál s kvérem taťky... No a tak začal nájezd na to druhý město, kde byly zásoby...

 

Tam to chodilo trochu jinak. Každý, kdo chtěl vejít do města, musel povinně odevzdat své zbraně u šerifova zástupce. Střelné zbraně směl mít v tom městě jen šerif, jeho zástupce a pomocníci šerifa. I ti ale byli pečlivě prověřováni, schvaloval je šerif, který se přesvědčil, jestli náhodou jeho podřízení netrpí kretenismem nebo nejsou absolutní kal. Tihle lidi pak žili dušínovským příkladem a zbraně užili, kdy uznali za vhodný. Třeba když si ve školce kluci dělali srandu z malý Monči, že má malý kozy, tak prišel šerifův zástupce a klukům ukázal hlaveň bouchačky a řekl jim, že je to šikanéra a musí se s tím přestat.

 

Lidé v tom městě žili dobrovolně, nikdo je nenutil tam žít, zbraně vlastně nepotřebovali, ty měl hlavně šerif a jeho pohůnci. Šerif zbraně měl rád, ale neschvaloval střílení jen tak. Ve školách byly umístěny detektory kovu, v kinech taky a všude ve veřejných budovách se lidi kontrolovali, aby náhodou neměli zbraně. On byl ten šerif opatrnej. Byl to milej chlap, rozuměl politice a nebyl to žádnej drsňák, skládal i poézii. Možná za to mohla jeho 1/4 vikingská* krev...

 

A tak si tam lidi žili. Zbraně nepotřebovali. Nač taky?

 

Maso kupoval u řezníka, ani vlci, ani kojoti ve městě nebyli, když neměl zbraň soused, nemusel ji mít nikdo na obranu proti nikomu. No a teď do toho přišli lidi z toho druhýho města, ozbrojení, kteří rabovali, znásilňovali a jako prvního dostali šerifa a jeho pohůnky... Lidi si nevěděli rady...

 

Ale zbraně vlastně nejsou potřeba, že?

 

*Poezie hrála důležitou roli v životě Vikingů, společenském i náboženském. Vikingové běžně veršovali o bitvách.

 

Autor: Michal Smutný | středa 25.7.2012 11:40 | karma článku: 14,21 | přečteno: 1314x
  • Další články autora

Michal Smutný

Trololo aneb jak poznat trola na idnesu a jak co admini musí

K diskuzím bylo v poslední době napsáno asi tisíc článků, a tak napíšu další. Jelikož s troly pracuji již nějaký ten pátek, znám a poznám je...moje rady v kostce: nenoste minisukně, trolové vám budou koukat na nohy. Nekrmte troly, podáte jim prst a oni vám urvou paži. A admini?

11.8.2014 v 10:27 | Karma: 17,93 | Přečteno: 1227x | Diskuse| Hyde park

Michal Smutný

Staré dobré časy - nicky, ne komunismus!

Od Velké listopadové diskuzní revoluce (dále jen VLDR) uplynula nějaká doba a já si pořád zvykám, ale obdivuji nové diskuzní prostředí. Jsem vděčný redakci, že zavedla registraci a reálná jména.

13.3.2014 v 10:50 | Karma: 15,16 | Přečteno: 914x | Diskuse| Ostatní

Michal Smutný

Z ankety Bloger roku jsem zmatenej jako Goro u Tokia

Tak a je to tady. Dlouho očekávaná anketa Bloger roku je tady. Bloger roku 2013 teda. A 2014. Nechápete? Já taky ne. Už jste hlasovali? Já jo, já najiva jsem hlasoval jenom pro jednoho, protože jsem to opět nepochopil, měl jsem možnost zaškrnout tři lidi a já to nevěděl. No, ono je toho víc, co nechápu. Jsem z toho trošku smutný.

26.2.2014 v 10:28 | Karma: 15,20 | Přečteno: 1010x | Diskuse| Ostatní

Michal Smutný

Otevřený dopis všem zklamaným Zemanem a Kroupovi

Otevřený dopis vyjadřující zklamání letí internetem: autor Vladimír Kroupa. Tisíce lidiček karmuje a lajkuje, tisíce zklamaných Zemanem a nadšených Kroupou. Buran Zeman mlčí. Proč by se měl taky vyjadřovat k něčemu tak srandovnímu jako je stížnost nějakýho Pepíka z Paneláku?

5.11.2013 v 11:32 | Karma: 26,93 | Přečteno: 2079x | Diskuse| Ostatní

Michal Smutný

Hnusné české děti střílej klásný zvížátka, ptáčky, čiči a hafíky

Představte si, ta televize, ta česká, ta veřejnoprávní, představte si to, paní, mají tam zvířata a nějaký malý děti do nich střílí! Ano, psala o tom Kačenka. Ta Kašparovic. Poslyšte, to je hrůza. Co z nich asi vyroste? Vrazi, ano, sprostí psychopati a vrahouni, co jinýho!

20.4.2013 v 11:09 | Karma: 21,03 | Přečteno: 1520x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Rusku může globální oteplení pomoci, proto šíří klimatické lži, říká sociolog

16. června 2024

Premium Globální oteplování není. Za klimatickou krizi nemůže člověk, ale mimozemšťané. Jde o světové a...

VIDEO: Policisté šokovali Brity, autem úmyslně srazili krávu. Řešil to i ministr

16. června 2024  19:11

Britskou veřejnost šokovaly záznamy z páteční noci, kdy policisté na předměstí Londýna naháněli...

Máme cestu k míru na Ukrajině, myslí si Pavel po summitu ve Švýcarsku

16. června 2024  18:51,  aktualizováno  19:04

Naplněna podle českého prezidenta Petra Pavla byla původní očekávání, že summit ve Švýcarsku...

OBRAZEM: Česko kupuje nové tanky. V čem je lepší Leopard 2A8 než T-72?

16. června 2024

Za 77 tanků Leopard 2A8 by měla vláda zaplatit 52 miliard korun. Ty pořídí ve společném nákupu s...

Realita práce s dětmi: Nikdy neuhádnete, co o svém povolání říká setra Lucia
Realita práce s dětmi: Nikdy neuhádnete, co o svém povolání říká setra Lucia

Dětská sestra a laktační poradkyně Lucia Berešová se pohybuje ve zdravotnictví již 19 let. Přestože se ke studiu střední zdravotnické školy dostala...

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7409x
Jenom další obyč chlápek, další bloger