Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

V jednom městě Vás zastřelí – v druhém vás ???

Byla dvě města. Jedno se jmenovalo, řekněme – Gun City druhé zase Justice City. V jednom byl šerif nějaký Frank, v druhém  Val

V jednom z těch měst chodili všichni ozbrojení a vždy a pořád se zbraní, ať už byli doma v obýváku, nebo šli do práce, do hospody na pivo, jen tak na procházku, nebo třeba do kina. Nemohli prostě riskovat, že by někdo v kině začal střílet a kromě střelce neměl nikdo zbraň. Zbraně jsou totiž užitečný a jenom s nima lze nastolit pořádek a právo. Na zbraň nebylo potřeba žádný povolení, prostě člověk přišel a koupil si zbraň. I ženský nosily zbraně, takový malý revolvery jako je Smith & Wesson Centennial 442 Airweight. nosily je v kabelkách, v batozích, v igelitkách, prostě co bylo. Chlapi je nosily samo v bundě nebo za opaskem, i když někteří si je strkali do kalhot, buď u zadnice nebo přímo nad koulema. Jo, sice se staly nehody sem a tam, ale čert vem ustřenený koule, bezpečnost se zbraní je zaručená.

V tom městě vládl šerif, kterej se rád poslouchal a viděl. všude po městě byly plakáty s jeho postavou, kde pozóval samo jak jinak než se zbraní. Toho šerifa nikdy nikdo neviděl, ale vědělo se o něm. Ten šerif dával pokyny svejm věrnejm pohůnkům formou letáků a oběžníků, který vydával denně, pokud bylo třeba vydat extra leták, vždycky na to předem upozornil. Všichni věděli, že je to tvrdej šerif.  Šerif zbraně miloval, měl je všude. V kuchyni, v obýváku, v pracovně, na hajzlíku.

 

Jednu měl dokonce schovanou ve škole, kam chodily jeho děti, které často pozoroval z okna jeho domu, bydlel totiž naproti školce. Učitelky samozřejmě zbraně měly taky. Výuka byla hlavně soustředěná na užívání zbraní a schopnost přežít. Jak se navigovat podle mechu v divočině, jak rozdělat oheň bez sirek atp. Podporovali se ti žáci, kteří kradli a podváděli. Ale nesměli být u toho chycení. Odměňovali se jenom dobří podvodníci, mizerní se rovnou zbičovali.tenhle šerif měl vždycky na všechno řešení, u nich ve městě se neujaly pochybný existence, každej si na sebe musel vydělat, žádní narkouši tam nepáchali zločiny, protože o kom se vědělo, že má něco s drogama, rovnou ho odpráskli.

 

Nebrala se taky žádná jiná rasa, protože šerif neschvaloval míšení ras. V tom městě byly zbraně všude. Bylo tam ale víc problémů než lidí, samý nevyřešený vraždy a obyvatelstvo se zabývalo střílením natolik, že zapomnělo na normální běžnej život a podnikání.Najednou došel chleb, nebyl pekař, došlo maso, nebyl řezník. Zabil ho pekař v souboji. Řezníka odkrágloval detektiv, kterej si myslel, že honí smažku. No prostě, stručně řečeno, obyvatelé tohodle města si rozhodli udělat zásoby a vypravili se do toho druhýho města na konci údolí. Na šerifa nečekali. A ani by se ho nedočkali, jednou ho totiž vlastní syn odstřelil, když si hrál s kvérem taťky... No a tak začal nájezd na to druhý město, kde byly zásoby...

 

Tam to chodilo trochu jinak. Každý, kdo chtěl vejít do města, musel povinně odevzdat své zbraně u šerifova zástupce. Střelné zbraně směl mít v tom městě jen šerif, jeho zástupce a pomocníci šerifa. I ti ale byli pečlivě prověřováni, schvaloval je šerif, který se přesvědčil, jestli náhodou jeho podřízení netrpí kretenismem nebo nejsou absolutní kal. Tihle lidi pak žili dušínovským příkladem a zbraně užili, kdy uznali za vhodný. Třeba když si ve školce kluci dělali srandu z malý Monči, že má malý kozy, tak prišel šerifův zástupce a klukům ukázal hlaveň bouchačky a řekl jim, že je to šikanéra a musí se s tím přestat.

 

Lidé v tom městě žili dobrovolně, nikdo je nenutil tam žít, zbraně vlastně nepotřebovali, ty měl hlavně šerif a jeho pohůnci. Šerif zbraně měl rád, ale neschvaloval střílení jen tak. Ve školách byly umístěny detektory kovu, v kinech taky a všude ve veřejných budovách se lidi kontrolovali, aby náhodou neměli zbraně. On byl ten šerif opatrnej. Byl to milej chlap, rozuměl politice a nebyl to žádnej drsňák, skládal i poézii. Možná za to mohla jeho 1/4 vikingská* krev...

 

A tak si tam lidi žili. Zbraně nepotřebovali. Nač taky?

 

Maso kupoval u řezníka, ani vlci, ani kojoti ve městě nebyli, když neměl zbraň soused, nemusel ji mít nikdo na obranu proti nikomu. No a teď do toho přišli lidi z toho druhýho města, ozbrojení, kteří rabovali, znásilňovali a jako prvního dostali šerifa a jeho pohůnky... Lidi si nevěděli rady...

 

Ale zbraně vlastně nejsou potřeba, že?

 

*Poezie hrála důležitou roli v životě Vikingů, společenském i náboženském. Vikingové běžně veršovali o bitvách.

 

Autor: Michal Smutný | středa 25.7.2012 11:40 | karma článku: 14,21 | přečteno: 1314x
  • Další články autora

Michal Smutný

Trololo aneb jak poznat trola na idnesu a jak co admini musí

K diskuzím bylo v poslední době napsáno asi tisíc článků, a tak napíšu další. Jelikož s troly pracuji již nějaký ten pátek, znám a poznám je...moje rady v kostce: nenoste minisukně, trolové vám budou koukat na nohy. Nekrmte troly, podáte jim prst a oni vám urvou paži. A admini?

11.8.2014 v 10:27 | Karma: 17,93 | Přečteno: 1227x | Diskuse| Hyde park

Michal Smutný

Staré dobré časy - nicky, ne komunismus!

Od Velké listopadové diskuzní revoluce (dále jen VLDR) uplynula nějaká doba a já si pořád zvykám, ale obdivuji nové diskuzní prostředí. Jsem vděčný redakci, že zavedla registraci a reálná jména.

13.3.2014 v 10:50 | Karma: 15,16 | Přečteno: 914x | Diskuse| Ostatní

Michal Smutný

Z ankety Bloger roku jsem zmatenej jako Goro u Tokia

Tak a je to tady. Dlouho očekávaná anketa Bloger roku je tady. Bloger roku 2013 teda. A 2014. Nechápete? Já taky ne. Už jste hlasovali? Já jo, já najiva jsem hlasoval jenom pro jednoho, protože jsem to opět nepochopil, měl jsem možnost zaškrnout tři lidi a já to nevěděl. No, ono je toho víc, co nechápu. Jsem z toho trošku smutný.

26.2.2014 v 10:28 | Karma: 15,20 | Přečteno: 1010x | Diskuse| Ostatní

Michal Smutný

Otevřený dopis všem zklamaným Zemanem a Kroupovi

Otevřený dopis vyjadřující zklamání letí internetem: autor Vladimír Kroupa. Tisíce lidiček karmuje a lajkuje, tisíce zklamaných Zemanem a nadšených Kroupou. Buran Zeman mlčí. Proč by se měl taky vyjadřovat k něčemu tak srandovnímu jako je stížnost nějakýho Pepíka z Paneláku?

5.11.2013 v 11:32 | Karma: 26,93 | Přečteno: 2079x | Diskuse| Ostatní

Michal Smutný

Hnusné české děti střílej klásný zvížátka, ptáčky, čiči a hafíky

Představte si, ta televize, ta česká, ta veřejnoprávní, představte si to, paní, mají tam zvířata a nějaký malý děti do nich střílí! Ano, psala o tom Kačenka. Ta Kašparovic. Poslyšte, to je hrůza. Co z nich asi vyroste? Vrazi, ano, sprostí psychopati a vrahouni, co jinýho!

20.4.2013 v 11:09 | Karma: 21,03 | Přečteno: 1520x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Amsterdam bojuje proti nerovnosti v močení. Vyčlení miliony na veřejné záchodky

2. května 2024  7:53

Radnice v Amsterodamu po několikaletém nátlaku ze strany žen vyčlenila čtyři miliony eur (přes 100...

Kyjev na Rusko vyslal drony, balistická raketa v Oděse způsobila požár

2. května 2024  7:20

Sledujeme online Ukrajinské drony v noci na čtvrtek poškodily energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské...

Tlaková níže přinese mírné ochlazení. O víkendu bude oblačno, přijdou i bouřky

2. května 2024  6:54

Přímý přenos Silný vítr a nebezpečí vzniku požáru na vybraných místech v Česku hrozí ještě ve čtvrtek, výstrahy...

USA uvalily nové sankce na stovky subjektů. V Rusku, Číně i na Slovensku

2. května 2024  6:49

Spojené státy americké uvalily nové sankce na stovky osob a právnických subjektů. Souvisejí hlavně...

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7407x
Jenom další obyč chlápek, další bloger