Romové pracují a chtějí pracovat - o klipu

Na internetu se objevil nový klip, který ukazuje "neviditelné" Romy, jak pracují, ale my si jich nevšímáme. Všímáme si prý jenom těch, kteří nepracují a kteří berou různé sociální dávky a ničí různá sociální zařízení. Klip kupodivu ukazuje jenom metaře a taxikáře. Chtěla agentura záměrně poškodit Romy  a ukázat, že na víc než pár dělnických profesí nemají nebo to soudruzi z různých spolků  Romea atd. nedomysleli? Tento pokus vylepšit image Romům se mi zdá poněkud nešťastným, ať už byl záměr jakýkoliv.

 

Všichni z nás vědí, že nějaké miniaturní procento cikánů pracuje. A nejsou jenom dělníci, znám i učitelku MŠ a švadlenu, znám nějaké vzdělané a pracovité cikány. Jenže to je zlomek starousedlíků, kteří se plně integrovali a kteří žijí ne v ghetu, ale mezi ostatními  Čechy, umějí česky, pracují, studují a nemají problém si říkat cikáni. Tihle lidi taky nemají obří problém s rasismem, lidi je berou.

Kdežto tzv. Romové, kteří jsou na dávkách, ve vězení a neslavněrproslavení kriminálem, těch je většina. A žádné chceme pracovat, spíš chceme dávky a chceme výjimky. Nic jim nebrání chodit do škol, najít si práci. A to je většina těchto nemakačenků. Malí i velcí podvodníčci, často přistěhovalci z bývalého komunistického bloku, nemají zájem se integrovat. Takoví také utíkají do Kanady, která je už nechce, protože i Kanada otevřela oči nad tím, jak to s tou dyžgrymynacýjou je. V Kanadě nelítají pečení holubi do pusy nikomu, musí se naučit nový jazyk, musí se začlenit do společnosti, chodit do školy, zatímco kapesné není velké. To už je lepší se vrátit do té země, odkud utekli. Všichni víme, jak to vlastně je. Nejde o neviditelné, jde o multikulti lidi, kteří lžou o současném stavu společnosti. Dokud se budou omlouvat lidi, kteří parazitují, kteří nemají zájem žít podle pravidel společnosti, dokud nebude stejný metr na všechny a čert vem výjimky, tak se situace nezmění.

Romové jsou neviditelní a chtějí pracovat. Dejte jim šanci.

Neviditelní? Bohužel  pořád jsou viditelní  ti, kteří lžou, přilévají benzín do ohně a to jsou autoři tohodle klipu

P.S. Taxíkem jsem ještě s žádným neviditelným nejel. S řidičem prohodím pár slov a všimnu si ho, když mu dávám peníze.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michal Smutný | pondělí 20.6.2011 10:53 | karma článku: 30,08 | přečteno: 2637x