Emigrace Václava Klause

Nechtěl jsem psát o politice. Ta naše je totiž dlouhodobě odpudivá a raději chci psát o něčem, co mě baví. Někdy však přijde chvíle porušit zásady.

Dosluhující prezident Klaus se nejméně podruhé prezentoval názorem, že pokud ho ve funkci vystřídá Karel Schwarzenberg, bude uvažovat o emigraci.

I v soukromém uvažování je to hloupý názor, avšak prezident až tak moc soukromá osoba není. Navíc pár hodin před rozhodující volbou (Zeman vs. Schwarzenberg) jsou takováto vyjádření od vrcholného představitele státu skutečně velmi nepřijatelná. Ať si po případném vítězství knížete emigruje VK kam chce, ale hlavně ať to udělá až potom a nechá to medializovat už jen jako bývalý prezident. V současné chvíli to zavání neférovým pokusem o ovlivnění voličů ve prospěch svého opokamaráda. Člověk by si myslel, že bývalý závodní a stále aktivní rekreační sportovec může o fair-play něco vědět.

Je zajímavé, že před pěti či deseti lety, kdy byl současný prezident podvakráte zvolen do funkce, jsme podobné nesmysly – totiž že by kvůli jeho zvolení hodlal emigrovat – od nikoho (!) neslyšeli.

Neslyšeli jsme, že by někdo chtěl emigrovat třeba kvůli nedávné prezidentské amnestii, protože by se cítil ohrožován přílivem omilostněných do veřejného prostoru. Pokud vím, nikdo neemigroval ani po případu s chilským perem, třeba z obavy, aby nebyl ztotožňován s národem zlodějů drobných kancelářských potřeb. A tak by se asi dalo pokračovat – prostě když není po mém, emigruju!

Mimochodem, řada zastánců na VK obdivuje skutečnost, že je tento člověk ve svých názorech konzistentní. Pak se také naskýtá otázka, proč už neemigroval třeba za Husáka?

Doufám tedy, pane prezidente, že to od vás byla opravdu, ale opravdu jen zlá a falešná slovíčka... Nyní nezbývá než popřát vítězství knížeti, abychom konečně zjistili, jak to s názorovou konzistencí VK je doopravdy a zda nešlo opět pouze o falešná slovíčka.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michal Ptáček | čtvrtek 24.1.2013 20:00 | karma článku: 23,45 | přečteno: 831x
  • Další články autora

Michal Ptáček

Jak jsem ušetřil za elektřinu

31.1.2023 v 16:20 | Karma: 13,89

Michal Ptáček

Fotbalový šampionát ... a my

12.12.2022 v 13:30 | Karma: 8,50

Michal Ptáček

Kdo vyhraje fotbalovou ligu?

1.8.2022 v 21:45 | Karma: 4,21

Michal Ptáček

JIPka parkovala v Lánech

11.10.2021 v 15:50 | Karma: 25,71