Vzkaz občanům: Tunelujte – trest vás mine!

Přečtení článku o „potrestání“ pana Koloce, bývalého automobilového závodníka, jež se podílel na vytunelování Rubeny Náchod, ve mně nejprve vyvolalo vztek …, který se během chvilky změnil v úsměv – zoufalý.  „Potrestání“ je v uvozovkách právě proto, že dle alespoň selského rozumu je roční podmínka dobrá možná tak pro velkou rvačku v hospodě.

Prokazatelně se podílet na nezákonném vyvedení cca 250 milionů korun a dostat za to roční podmínku? Myslím, že lepší způsob, jak zbohatnout snad neexistuje. I kdyby dostal oněch původních 5 let od soudu krajského, řekl bych, že málokomu by se toto nevyplatilo – zkrátka za desítky milionů strávit 5 let v teple a suchu, s plným žaludkem a rukama bez mozolů (vlastně v takovém „domácím vězení“), to stojí za úvahu.

Inu vzkaz občanům je jasný – pokud způsobíte škody v řádech stovek, tisíců – budete potrestáni. Jakmile postoupíte k vyšším řádům – milionům – není nutné se obávat trestu, své nabyté jmění si můžete užívat dle libosti.

Mě nezbývá, než se domnívat, že odvolací senát se skládá z velkých fanoušků automobilových závodů. Jiné příčiny ovlivňujících jejich rozhodnutí se neodvážím prezentovat – avšak dozajista to není nutné.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Pokorný | pátek 1.7.2011 17:30 | karma článku: 32,87 | přečteno: 1677x