Je pes zvíře? Ano. Tak proč ho hanit jako pokrm?!

Nad tématem konzumace psího masa jsem uvažoval už mnohokrát a vlastně jsem ještě nikdy neslyšel žádný důvod, který by mě přesvědčil o tom, že jíst psí maso, je něco odporného či společensky nepřijatelného.

Nejsem si jist, ale mám dojem, že maso snad téměř všech zvířat je konzumovatelné. V některých částech světa – například v Asii – je psí maso běžné, asi jako u nás vepřové, králičí či kachní maso. Proč bychom měli komukoliv bránit v jeho konzumaci? Proč by se právě například Jihokorejci měli cítit zahanbeně, jen kvůli našim předsudkům, ohledně konzumace psího masa?

Důvod, že je pes domácí mazlíček, a proto ho nemůžeme jíst, je pro mě dost chabý. Není snad pro spoustu lidí kůň ten mazlíček? A přeci se konina, koňský salám, koňský guláš relativně běžně dá sehnat v našich zeměpisných šířkách.

Slyšel jsem nejednou, jak před revolucí na vesnici byl velký svátek, když se v místní hospodě, upekl pes na česneku. Samozřejmě že „tajně“. Já bohužel psí maso neochutnal, ale rozhodně to mám v plánu. Je to zkrátka maso jako každé jiné.

I v České republice, jak proběhlo médii, se psi pro maso chovají, hlavně vietnamskou menšinou. Ovšem zcela nehumánně. Ale pokud by se pes choval v řádných podmínkách jako jiná masná zvířena, proč by to nemohlo býti oficiálně povoleno? Od mala jsem byl vychováván tak, že nemám říkat o jídle „fuj“, dokud ho neochutnám. Škoda, že takový přístup nemají i ochránci zvířat.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Pokorný | středa 29.6.2011 11:55 | karma článku: 21,74 | přečteno: 1508x