Ale ne, vážně šel do vazby za pobodání?!

Vskutku k nevíře! Soud poslal tedy onoho mladíka, který by už z vězení neměl vylézt, do vazby. Ovšem zní to tak, jako by to snad byl výjimečný postup! Přiznám se, že je mi naprosto proti mysli, aby u někoho, kdo jasně pobodal tři děti a je to naprosto neoddiskutovatelné, že ten čin spáchal, musel soud ROZHODOVAT o vzetí do vazby.

Takováhle individua by neměla být spuštěna z dohledu ani na okamžik. Nemluvě o druhém útočníkovi, který byl bez obvinění propuštěn a volně se pohybuje. Nemůžu si odpustit myšlenku na slova saúdského krále, že by vězni z Guantanáma měli být očipováni jako koně. Zrovna taková osoba by přinejmenším toto zasloužila – ideálně aby o tom nevěděla.

To, že onomu hlavnímu útočníkovi vzhledem k jeho věku hrozí maximálně desetiletý trest odnětí svobody, je výsměch obětem jeho činu. Plná trestní odpovědnost by měla být mnohem nižší, než v současnosti je. Nebál bych se hranice 10 let věku. V dnešní době jsou si „děti“ i v tomto věku svých činů vědomi až přespříliš dobře.

Dokud se zde nebude trestat exemplárně, tvrdě a ideálně fyzicky, podobný pocit „nezadostiučinění“ musí vnímat snad každý slušný a poctivý občan. Společnost by měla být tvrdší a neúprosnější, postoupit část svobody za větší pocit bezpečí a spravedlnosti.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Pokorný | úterý 30.11.2010 16:00 | karma článku: 32,39 | přečteno: 2053x