Potřebujeme vůbec nějakou vládu??

Prezident dnes ujistil, že vláda o Temelínu rozhodovat nebude. Výborně. Že by o tom měla nejdříve jednat vláda? Proč to zdržovat. Miloš Zemanovič rozhodnul a jeho výkonný úředník Rusnok to zajistí. K čemu potřebujeme vládu, když vše zásadní je už rozhodnuto na Hradě naším přímo voleným prezidentem?

Záhadou je, proč se tohoto trapného divadla účastní Rusnok, který tak během několika dnů přišel o kredit uznávaného ekonomického odborníka a stal se pouhou loutkou v divadelní hře Miloše Zemana.  Zeman se už ani nesnaží zakrývat, že je to on, kdo rozhoduje. Spekulovat nad motivací Rusnoka můžeme, nicméně pravdu se těžko dozvíme.

Jedno jisté je. Jedná se o geniální PR nových lídrů Zemanovců, o levnou předvolební kampaň „ministrů“, z nichž většina se objeví v Zemanově straně na předních místech kandidátek. Jedná se také o splacení dluhů přátelům a podporovatelům.

Zatímco lid omdlévá nad „trafikami“ 3 poslanců, tak tady se v přímém přenosu rozdávají posty (trafiky) ministrů, náměstků, velvyslanců… Absurdní loutkové divadlo Miloše Zemana.

Možná jsme si opravdu měli v přímé volbě zvolit nového mocnáře. Horší by to určitě nebylo. Vládu by nahradil nejvyšší úředník Rusnok a jeho aparát by sídlil v přízemí Pražského hradu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Kučera | neděle 21.7.2013 20:30 | karma článku: 17,62 | přečteno: 626x