Odborář Zavadil právě odstartoval svou předvolební kampaň

Opakuje se nám již dobře známý model z předchozích let. Odborářský boss zavelí do boje proti zlé vládě a jejím návrhům. Náměstí obsadí odboráři s píšťalkami a hesly, které jsou většinou zcela mimo téma. Odborářský boss poté ohlašuje svou kandidaturu do Senátu nebo „europarlamentu“.

Úspěšně tímto schématem prošel předák Falbr, nynější europoslanec; odborář Štěch, nynější senátor. Nechme se překvapit, kde se objeví pan Zavadil. Senát nebo „europarlament“ ? Jedno je však jisté. Kandidovat bude, stejně jako jeho předchůdci, za ČSSD.

ČSSD se také otevřeně postavila za odbory a vyjádřila  ústy pana Sobotky plnou podporu protestním akcím a demonstracím. Odbory tak na sebe berou roli militantního křídla ČSSD.

Naprosto pochopitelně chtějí přesunout diskusi z odborných komisí na náměstí. Na náměstí totiž pod zkratkovitými hesly není vidět neodbornost odborářů, neschopnost konstruktivně diskutovat. Stačí se podívat na diskusi ministra Hegera a odborového bosse Zavadila. Odborné argumenty ministra proti hospodským heslům odboráře. Čísla proti vulgárnímu projevu.

Zkusme si tedy vsadit, kde se odborář Zavadil za pár let objeví. Senát nebo Evropský parlament ?  Že se v politice a v barvách ČSSD objeví, to je sázkařská „tutovka“. Ovšem kurz i výsledek bude pro českého občana velmi mizerný.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michal Kučera | pátek 22.4.2011 9:00 | karma článku: 26,46 | přečteno: 1122x