Atentát na Heydricha a nezájem českých médií

Včera jsme si připomněli výročí atentátu na Heydricha, za výrazného nezájmu médií.  Zarážející je, že naše veřejnoprávní televize , ani další média včetně iDnes nenašla prostor aspoň na malou vzpomínku.

Je snad příliš patetické vzpomenout na události, kdy jsme se dokázali postavit se zbraní v ruce proti útlaku a agresi?

Není se možná čemu divit, dnes je módou spíš zkoumat poválečné zločiny za odsunu, vzbuzovat pocity vinny.  Český odboj za II. světové války je zapomenut. Osudy lidí, kteří za naší vlast dokázali obětovat život, jsou vygumovány médií, která  se nám soustavně  snaží vnutit pocit frustrace a rezignace opakováním trapných příběhů s nahrávanými hovory politických i lidský nul nebo zprávami o tom, jak někdo bude mít vyšší plat než ten druhý.

Zapomněli jsme na to, co chtěli naši legionáři, odbojáři i protikomunistický odboj. Bojíme se postavit za svá práva, rezignujeme na své požadavky. Slušní lidé ustupují těm, kteří jednají bez skrupulí a bez morálky.

Připomínejme si proto jména Gabčík, Kubiš, Opálka..Připomínejme si další jména z odboje, vzpomeňme si za jaké hodnoty položil život generál Mašín .  Připomeňme si ta jména i události v době, kdy slovo „vlastenec“ je téměř urážkou.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michal Kučera | sobota 28.5.2011 8:17 | karma článku: 27,22 | přečteno: 1690x