Epizoda #1: Logr v obklíčení

Všimnul si ho cestou na metro. Černoch! Šel před Logrem sebevědomým houpavým krokem, rozpřahoval rukama a nahlas rapoval, vyzývavě, důrazně. Neznělo to vůbec amatérsky.  Ehh? pomyslel si Logr.

V ten moment mu zastoupil cestu vousáč v potrhané košili. Pod nosem zachrastil kelímkem s mincemi: “Nemáš drobný?”

Ehh? pomyslel si Logr.

Nato udělal kličku a prošel turniketem, tam za ním žebrák nemůže.

Na nástupišti Logr zíral do blba. Jeho pozornost ale strhnul černý plášť, který se v modlitbě mírně klátil dopředu dozadu.

Ehh? Logr ukročil stranou.

A šlápnul na nohu muži v bílých kalhotech. Než se Logr stihnul omluvit, muž se na něj usmál, jako že se nic nestalo. Pak Logr zaregistroval, že se muž drží za ruku s dalším mužem, co má také bílé kalhoty.

Ehh? pomyslel si Logr.

Nástupiště je plné. Kousek stojí raper, stále máchá rukama a nahlas veršuje. Vlevo od Logra se neustále modlí ortodoxní Žid. Vpravo milenci v bílých kalhotách. Přijíždí vlak, plnější než nástupiště.

Ehh? vzdechne Logr.

Teď hlavně někam jinam. Všichni se už ale sunou ke dveřím. Ortodoxní lokny teď Logra šlehají do obličeje. Logr se snaží plavat pryč, ale proud ho strhává. Cítí v zátylku horký dech černého rapera. Logr se topí. Bílé kalhoty jsou teď na něj natěsno namáčknuté. Poslední šance, Logr šahá po madle a sune se stranou. Uff! oddychuje si.

Vlak se rozjíždí. Není potřeba se držet, jak je přeplněný. Logr si libuje, že se dostal z nejhoršího. Sice se nemůže hnout a ze všech stran ho někdo hřeje, ale hlavně že je daleko… v ten moment ho něčí vousy zaškrábou na krku a pod nosem zachrastí kelímek: “Nemáš drobný?”

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Kočí | čtvrtek 2.6.2016 3:45 | karma článku: 11,55 | přečteno: 298x
  • Další články autora

Michal Kočí

Epizoda #17: Vysávaje koberec

24.2.2018 v 11:14 | Karma: 11,44