Skrytá hrozba jádra.

Jak reálné ohrožení naší civilizace jádrem je? To je věcí názoru i dohadů odborníků. Už jsem dostal spoustu varovných mailů, jak mne ohrožuje tragedie ve Fukushimě. Co mám a nemám jíst, jak mám chodit oblečen, že za to můžou Amíci a Židi a tak.

Nerad, ale velí mi tak zbytek mé cti, se musím přiznat, že i já se podílím na jaderném ohrožení lidstva. Skrytém, nenápadném a o to více hrozivém.

To máte tak. V Žandově, kousek za Chlumcem, co u něj byla ta napolijónská patálie, mám zahrádku. Nevelkou, 400 m2, jak už tak zahrádky v osadách bývají. Jak přibývá věk, ubývají záhony pro krátkodobé plodiny, i zasadil jsem před pár lety lísku. Rostla a roste jako vzteklá,  těšil jsem se na oříšky, vlastně jejich jádra. Vlastní, do vánočního pečiva i na vánoční misku s ořechy. Bohužel jsem uspokojivou úrodu sklidil jen jednou. Jak jsem zjistil, o jádro je zájem. Jako první byl strakapúd, ten byl celkem solidní. Utrhl oříšek, poodlétl s ním k třešni a tam ořech zaklínil mezi dvě větve. Nyní došlo k štěpné reakci, kdy zobákem ořech rozštípl a jádro pozřel. No prosím, nechť ti slouží. Jseš pěkný panáček ve svém fráčku a s červenou čepičkou, budiž ti přáno. Následkem je jen hromádka skořápek pod inkriminovanou třešní, jaderný odpad nulový. Pak se ale celá věc zkomplikovala, neboť lísku objevila veverka. Ta se bohužel nechovala a nechová decentně, ale odnáší kritické množství jader do svého jaderného úložiště. Bůh ví kam a jen Bůh ví,  jak je zabezpečené. Okamžitě mne napadlo, k jaké katastrofě by mohlo dojít, pokud by odnesla jen jedno jediné jádro navíc. Zatím tomu čelím tak, že pravidelně lísku řežu. Tedy ne mlátím, ale omezuji jí v růstu ořezáváním větví a výhonů. Tak tak to zatím stíhám. Teď ale došlo na nejhorší, soused vedle si zasadil lísku!

Řekněte: Co s tím, jak neohrozit lidstvo?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Slavíček | pondělí 4.4.2011 19:22 | karma článku: 21,03 | přečteno: 927x
  • Další články autora

Michal Slavíček

Umíme ještě diskutovat?

24.3.2013 v 9:30 | Karma: 15,67

Michal Slavíček

Chcete se spláchnout do WC ?

4.3.2013 v 8:17 | Karma: 10,09

Michal Slavíček

Objev století

23.2.2013 v 9:17 | Karma: 10,45

Michal Slavíček

Povolební spleen a chandra?

13.1.2013 v 14:50 | Karma: 8,02

Michal Slavíček

PUSY držet!

13.9.2012 v 18:49 | Karma: 17,03