Foto

Problém nejsou tito pánové, ale soudní vymahatelnost práva. U pana Novotného by to spravila pokuta řádově v desítkách milionů a v případě odvolání mu přidat pár měsíců.

MP

Myslím, že u pana Novotného to jeho hulvátství je taková póza. Podle mě je to člověk, který potřebuje aby o něm bylo slyšet, tak si našel cestu jak na sebe upozornit. Postupem času, pokud chce být stále na titulních stranách musí své chování stupňovat a už se sám nedokáže zastavit na přijatelném limitu. Tak jej přesáhne a to se teď stalo. Toto jednání není dlouhodobě přípustné ani u starosty malé obce, nebo části.

BM

Zapoměl jste se zmínit o tom, proč se takto vyjadřil o paní Vášaryové. Co ona hérečka a velvyslankyně řekla před kamerami a jak urazila spoustu lidí. Odpověď na její vyjádření od pana Xavera byla adekvátní. I když si myslíte něco jiného. Vlastně tímto s paní Vášaryovou souhlasíte.

JV

Rozebíráte dvě osobnosti, jejich chování a hulvátství. Pak do toho namotáte působení Novotného jako starosty, což s tím nemá nic společného, jako byste ho omlouval. Navíc víte o jeho starostování velké prd a stavíte názor na "pocitu". No, nevím teda. To jste mohl rovnou napsat, že Xaver je na druhou stranu dobrý rybář a vzorně pracuje ve sdružení zahrádkářů.

Tak jestli ho voliči v komunálních volbách navzdory jeho kanálnímu slovníku opakovaně volili, musí za tím něco stát. V posledních volbách získal 37% hlasů a obhájil pozici starosty.

LS

Proč nesmyslně srovnáváte nesrovnatelné? Jeden je bezvýznamný starosta malé obce a druhý má zásadní vliv na veřejná média.

Foto

Ropucha M.V., stejně jakovětšina komediantů, která si hraje na pány tvorstva, dotsla co jí patří.

Foto

Včera mi smázli můj příspěvek, kde jsem o Xaverovi řekl, že je to levičácký, proruský troll a přirovnal jeho tloušťku k velmi užitečnému zvířeti, které každý zná. Stále si za tímto svým názorem stojím.

BM

Názor skutečně můžete mít jakýkoliv aniž by vás za něj měl kdokoliv urážet a napadat. Asi tak jako vy teď Xavera. Xaver namůže a vy samozřejmě máte právo.

VB

Petr Honzejk z Hospodářských novin se zamýšlel, zda má Veselý místo v Radě jako mluvčí spodiny.

Vždycky mám špatný pocit, když někdo třeba říká, proč bych před dětmi nemluvil sprostě, když ony znají ta sprostá slova ze školky (školky, od kamarádů....), proč bych si nevzal na pohřeb blízkého pohorky, batoh a lyžařskou bundu (vidím to u jiných), proč mám do divadla chodit v obleku......atd.

Možná je to boj s větrnými mlýny, ale tolerovat Veselého v Radě z důvodu, že je mluvčím spodiny, znamená rezignovat na slušnost. Slušnost je nedosažitelný cíl, stejně jako společnost bez zločinu. Ta nedosažitelnost neznamená, že rezignuji na potírání zločinu. Ve společnosti jsou určité etické normy, které nemohou být popřeny zákony (legitimita vers. legalita) ani „názorem“ davu.

  • Počet článků 321
  • Celková karma 15,30
  • Průměrná čtenost 959x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik