Tma přede mnou, tma za mnou 3. díl – příprava

Pobyt ve tmě, terapie tmou. Odvážná osoba se nechá na týden (nebo déle) ubytovat v místnosti bez světla, zvuku, rodiny. Co to s ní udělá? Co to přinese? Vydrží to? Nezblázní se? Posune se ve svém životě nebo se jen dobře vyspí????

Dne 13.12.2022 ( číslo 13 je v tarotu karta Smrt – značí konec něčeho starého a zároveň něco začíná) mi přišel e-mail od průvodce, že se uvolnilo místo na pobyt od 3.2.2023. Bylo to tak náhlé a nečekané, že jsem na chvíli ztratila řeč. Když jsem opět „přišla k sobě“, podívala jsem se do diáře, zjistila, zda nemám na tento termín něco důležitého a hned jsem odepsala, že termín beru!

A začal brainstorming, myšlenková příprava na pobyt. Teoretické informace o průběhu pobytu jsem měla načtené. Tak co si s sebou všechno vzít?

Spacák – doporučují, i když je místnost vybavena ložním prádlem. Člověk se tak nějak zabalí do spacáku jako ochrana proti bubákům.

Kroužkový diář – budu si psát deník. Já vím, neuvidím na to, co píšu, ale budu si chtít něco zapsat. A kroužkový proto, že se sám nezavře jako běžný sešit a já nebudu psát stále dokola na stejnou stránku. Už teď jsem zvědavá, co tam pak najdu.

Skicák a pastelky – první myšlenka byla, že si vezmu své 3patrové progresky, tj. asi 36 barev, ale v setině sekundy přišla myšlenka: PROČ? Vždyť neuvidíš na to, jakou barvou kreslíš? Vezmu si je, o to víc pak bude výsledek zajímavější.

Baterka – doporučení je si vzít s sebou baterku. Myslím, že nechci ležet v posteli s vylitou polévkou nebo šlapat po rozbitém skle.

Podložka na cvičení – co já vlastně budu dělat? No nejdřív asi hodně spát, a pak? Pravidelně cvičím jógu, takže další činnost po psaní a kreslení bude určitě cvičení. Toť moje teorie. Možná se ale budu jen týden válet.

Pytel na špinavé oblečení – jak vlastně poznám, kde mám čisté a špinavé oblečení? Vezmu si jeden pytel na špinavé a budu se snažit ho vždy najít
a oblečení do něj uložit.

Mobil – na pobyt pojedu autem, mobil potřebuji k navigaci cesty. Ale co když mě na pobytu přepadne neovladatelná touha se podívat, kolik je hodin, jaký je den? Nene, to nechci. Po dotazu na provozovatele jsem se dozvěděla o trezoru, kam mi mohou mobil umístit. Z jejich zkušenosti je mobil prý velké lákadlo.

Hudební nástroj – prý je velmi vhodné si vzít na pobyt nějaký hudební nástroj. Vlastní produkce je skvělá, ale reprodukovaná hudba ne.  Za svého dětství a mládí jsem hrála na klavír. Nevím, ale myslím si, že stěhovat klavír do „garsonky“ není vhodné. Tu myšlenku jsem opustila. Ale mám doma koshi zvonky a ty vydávají nádherné zvuky. Vezmu si je a pokud je tam nechtěně nerozbiju, určitě se budou při krásném „nudném“ „večeru“ hodit. 

Kartáček na zuby – jak si vlastně budu dávat pastu na kartáček, když na to neuvidím?

Ručník a sprchový gel – bude zábava hledat ve sprchovém koutě sprchový gel a pak následně ručník. Trochu se bojím případných úrazů.

Černé brýle – ty jsou nutné pro ochranu očí po týdenním výstupu ze tmy.

Co ještě dalšího? Netušíte?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michaela Sazamová | čtvrtek 19.1.2023 15:21 | karma článku: 9,11 | přečteno: 300x