Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

ATC Merkur Pasohlávky: něco nového, něco starého

Sportovní vyžití v jednom z největších kempů v České republice bylo vždycky velké. Šlo to tady s dobou, a lidí sem rok od roku jezdí více a více, vždyť proč také ne, když je tady tak krásně? Jenomže kemp Merkur není jen o koupání. Je potřeba lidi také nějak zabavit. Ale takový Paintball, windsurfing, mini golf, plážový volejbal, projížďka na člunu nebo šlapadle, tenis nebo ping pong je už trochu ohraný. Pro letošek to chtělo něco nového, trošku netradičního na naše české poměry, a tak v ATC od jara funguje Wake park.

V ATC Merkur Pasohlávky, srpen 2013Foto: Michaela Navrátilová

Wakeboarding, neboli vodní lyžování, je v současné době populární. Je to hit, a pro kemp Merkur v Pasohlávkách letos v létě znamenal příliv sportovních nadšenců, kteří si tento sport zamilovali. A nejen oni.

Já jsem navštívila kemp letos v létě jen jednou, abych se na tuto atrakci podívala, a zalíbilo se mi to, stejně jako desítkám dalších lidí, kteří se zvědavě přicházeli podívat blíž, aby okouzleně pozorovali muže i ženy, kteří se proháněli na vodním prkně, podobném snowboardu, a taženi vlekem zdolávali překážky, nainstalované na vodní hladině.

Je to skvělá podívaná, která ovšem starousedlíky v kempu trochu rozděluje na dvě strany. Vždycky se najdou nějací odpůrci, to tam je klidné lenošení a rybaření u laguny, některým stálým návštěvníkům kempu se nelíbí, že je tu dost rušno, protože vleky jedou v hlavní sezóně až do tmy, i to že jsou postaveny na velké laguně, kde byl dříve větší klid. Ale pro kemp samotný znamená tato unikátní atrakce příliv nových návštěvníků, kteří propadli tomuto sportu a budou se sem vracet i další sezónu. A opravdu se na to hezky dívá.

Vodní vleky jsou tu vybudovány dva, malý a velký, oba postavené na velké laguně. Nutno dodat, že se jedná o nejmodernější vleky v Česku a jsou vhodné jak pro profíky, tak pro úplné začátečníky. Je zde i možnost si vybavení půjčit, čemuž neodolá spousta nadšenců, kteří se prve dojdou jen podívat, jak se ti zkušenější prohánějí na prknech. Koho wakeboarding nadchne, může si vybavení půjčit v místní půjčovně. Zjišťovala jsem, na kolik vybavení vyjde, a není to tak hrozné. Neoprén si můžete zapůjčit za 100,- Kč na hodinu, wakeboard za 200,- Kč na 2 hodiny, obyčejnější wakeskate za 150,- Kč na 2 hodiny. Jízda na malém vleku, který je určen hlavně pro děti, vyjde děti na 250,- Kč na hodinu. Tento vlek je ale také vhodný pro výuku dospělých začátečníků, hodina výuka vyjde na 350,- Kč za hodinu, výuka dětí do 16 let pak na 290,- Kč/hodinu.

Na velkém vleku už stojí ježdění o něco víc. Dospělé vyjde na 350,- Kč/hod., výhodnější je pak cena na 2 hodiny za 550,- Kč, nebo za 850,- Kč na celý den (v hlavní sezóně), ve vedlejší sezóně, která začíná od 16. září, vyjde jízda na 690,- Kč na den. Děti do 16 let pak zaplatí na den 690,- Kč, ve vedlejší sezóně 550,- Kč na den.

No, pro kritiky tohoto sportovního vyžití je to možná spousta zbytečně vyhozených peněz za prohánění se po vodě, ale je to prostě sport, a všechno něco stojí, a kdo si chce užít něco nového, nezaváhá a půjde do toho. A že je tento sport opravdu velmi lákavý, potvrzovalo fakt, že za čtyři hodiny, které jsem pozorováním u velké laguny strávila, bylo u vleků neustále plno.

V hlavní sezóně se tu jezdí od ranních 9 hodin až do setmění, vedlejší sezóna přinese otevírací dobu od 12 do 19 hodin, takže pokud si tento sport chcete vyzkoušet, neváhejte, ještě pár týdnů budou vleky jezdit, zavírat se bude až 31. října. Sluníčko už asi moc hřát nebude a voda bude stále studenější, ale věřím tomu, že až do konce sezóny se tu budou milovníci tohoto sportu prohánět na prknech po vodní hladině velké laguny.

Lidi rádi zkouší nové věci, a doba jde neustále dopředu. Wake Merkur tak letos zahájil svou první, a určitě ne poslední sezónu. Lidé se chtějí bavit a zkoušet stále něco nového, tak proč jim nevyjít vstříc? A tak zatímco sleduji třpytivou vodní hladinu, kde se v pozadí na obzoru zvedají Pálavské kopce, říkám si, že je tu opravdu krásně, a dokonce i ta na první pohled nepěkná konstrukce s vlekem sem na velkou lagunu jaksi hezky zapadla. Jen kdyby to léto ještě nekončilo…

 

   

Autor: Michaela Navrátilová | neděle 1.9.2013 13:45 | karma článku: 8,71 | přečteno: 1211x
  • Další články autora

Michaela Navrátilová

Skládka pod Pálavou: jak vypadala loni, a jak vypadá dnes?

Když jsem v loňském roce napsala článek, v němž jsem upozornila na rozrůstající se velkou skládku nedaleko Pálavy, u silnice 52 a hráze vedoucí k Dolním a Horním Věstonicím, měl článek nebývale velký ohlas. Dokonce i Břeclavský deník na můj popud na článek zareagoval a pokoušel se zjistit, kdo za tuto lokalitu, v níž černá skládka vznikla, zodpovídá. Doufala jsem, že zájem médií tuto rok od roku rostoucí skládku pomůže zastavit, popřípadě se najde způsob, jak to tady vyčistit. A přestože naprosto čisto tady dnes, po roce a dvou měsících od loňské článku, není, tak alespoň něco málo se opravdu změnilo...

8.9.2013 v 17:30 | Karma: 11,77 | Přečteno: 587x | Diskuse| Ostatní

Michaela Navrátilová

Grand Prix Brno 2013 - velká cena, velký zážitek

Musím se přiznat, že k velkým fanouškům motocyklových závodů nepatřím. Několikrát sem Velkou cenu viděla v televizi, většinou ne celý závod, spíše útržkovitě, no ale už nyní mohu říci, že vidět tuto strhující událost na vlastní oči, se přenosu v televizi nevyrovná.

26.8.2013 v 17:45 | Karma: 13,72 | Přečteno: 796x | Diskuse| Sport

Michaela Navrátilová

Mikulovský zámek pod peřinou... Krásný je i v zimě.

Mikulovský zámek zřejmě není třeba představovat. Krásná barokní stavba se tyčí na skále nad městem a je jednou z jeho nejkrásnějších dominant. Ze zámecké zahrady, zvláště z Vyhlídky, se Vám naskytne výhled na celé široké okolí, dohlédnete až do Rakouska. A když je vše zakryté sněhobílou peřinou, máte pocit, jakoby všechno spalo. Žádné davy lidí korzující zámeckou zahradou, jen pusto a klid. A všude kolem sníh. V létě je Mikulov a jeho zámecká dominanta nádherná, ale v zimě získává vše tajuplné kouzlo...

23.2.2013 v 15:50 | Karma: 13,38 | Přečteno: 456x | Diskuse| Fotoblogy

Michaela Navrátilová

Ztracené kouzlo Vánoc...

Myslete si co chcete, ale v posledních letech se z Vánoc stává jediné: komerční honba na dárkama, soutěž o to, kdo utratí více peněz za naprosto nesmyslné dárky, šílená tlačenice v přecpaných nákupních centrech, která se už většinou na konci října obléknou do vánoční výzdoby, výlohy obchodů jsou plné balíčků v lesklých papírech a všude, kam se podíváte, jsou naprosto nesmyslní Santa Clausové a sobi, a co je nejhorší, malé děti jsou už natolik popletené, že znají většinou jen Santa Clause a Ježíšek už jim mnohdy nic neříká. Tak taková je dnešní realita Vánoc.

20.12.2012 v 11:32 | Karma: 11,65 | Přečteno: 840x | Diskuse| Ostatní

Michaela Navrátilová

Ostrov protkaný legendami ležící v náruči průzračného moře - Kréta

Není nic lepšího, než si za sychravých prosincových dnů zavzpomínat na horké léto a prázdninové zážitky v cizích krajích. Druhého září jsme odlétali na Krétu, jakoby to bylo včera...

16.12.2012 v 19:31 | Karma: 13,56 | Přečteno: 1046x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Zřícená dálnice v jižní Číně má již 36 obětí, další pátrání komplikuje počasí

2. května 2024  6:23

Nejméně 36 lidí zemřelo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila...

Poslanci mají jednat o změně zákoníku práce, o minimální a zaručené mzdě

2. května 2024  5:42

Poslanci by měli na mimořádné schůzi začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1063x
Píšu, protože mě to prostě baví a snad moje práce někoho zaujme...

Seznam rubrik