Foto

Pokud by si autor zjistil některá fakta, o nichž se příliš nepíše, možná by ochladlo jeho nadšení.

Víte například, že se v Číně uplatňuje "bodový systém"? tedy, pokud někdo dobře studuje, a má výsledky, zdobí okna patřičnými fanglemi, má vřelý vztah k vládní moci atd., získává body. Pokud přejde na červenou, zapomene zaplatit složenku, teřba za psa, o body přijde (jako u nás v obodovém systému u řidičů). Pokud máte málo bodů, jste omezen v pohybu, nedostanete koupit lístek na vlak a máte zaracha na cestování třeba i za rodinou.

Země je profízlována, plná kamer, nelze vyloučit, že vás kontrolují třeba i na WC, kolik toho produkujete.

Nejsem si jist, kolik našich občanů by takhle chtělo žít. A to i za cenu, že se mám mnohém lépe, než před 50 lety.

Vím, že já určitě ne.

LP

Když neděláte nic špatnýho, tak vám to vadit nemusí.

JH

J11a50n 95H93r13u39š92k34a

3. 7. 2024 12:22

BRISC a zlatý rubl...jediná spása světa...!!!

A co, že to ta Čína dokázala, co jiná země v historii celé planety? Mimo velký skok, kdy se z průmyslové revoluce vrátila do středověku a pak zase do průmyslové revoluce...ano , to je světový unikát, ale Rusko, Kambodža nebo KLDR a další komoušské diktatury s tím mají také zkušenosti...

jinak by mě zajímalo, zdali to myslíte vážně a nebo tyhle kecy píšete, protože chcete ke korýtku v SPD? Vsaduil jste na špatného koně. Odešel jste z Trikolory mezi pomocné dělníky a oni začínají balancovat na hraně volitelnosti...tak kam teď:D Viděl bych to ke komoušům do stačilo...

MV

Asi nejlepší bude, když buďeme trepetalkami mávat na náměstí Nebeského klidu tankům projíždějícím kolem tribuny na vojenské přehlídce. Hlavně mávat, a na nic se neptat.

MK

Pár připomínek:

1) Geopolitika = právo silnějšího. Je to princip, který se civilovaný svět snaží potlačovat už od roku 1945. Stále se však objevují diktátoři, kteří raději válčí než jednají. Raději loupí a kradou, než by podporovali vývoj a výrobu ve svých zemích. Spolupráce s nimi by měla být pro civilizované státy nepředstavitelná.

2) Čína rozhodně není největším věřitelem USA. To není jen nepravda, to je vyslovená lež. Tři čtvrtiny ze svého dluhu dluží USA svým domácím subjektům. Pouze čtvrtina věřitelů je z ciziny. Z této menší části závazků USA drží Čína asi 30%. Z celkového USA dluhu tak Čína drží 7%. Směšně malý díl.

3) BRICS? To snad autore nemyslíte vážně. Co by nás na tomto uskupení mělo lákat? Vždyť jsou to většinou zaostalé země. Kolik máte doma výrobků třeba z Indie? Nebo z Jižní Afriky? Znáte jiný brazilský vývozní artikl než kávu? Kolik máte kolem sebe výrobků z Ruska? Chtěl byste žít v tak špinavé zemi jako je Indie? Chtěl byste mít u nás takovou kriminalitu jako je v Jižní Africe? BRICS je naprostý úlet.

Foto

A už je to tu zase: konec Dolaru je na dohled. Kolikrát jsme tohle už od komoušů a ruských poskoků slyšeli?

Foto

Asi žiju na odvrácené straně zeměkoule.